Pátek, 12. 5. 2006

Jako každý pátek, pospíchám na letadlo domů. Dneska ale pospíchám FAKT, nejen kvůli pátku a počasí! Odpoledne musím za doprovodu starosty slavnostně rozflákat flašku šampaňského o lžíci bagru, který začne hloubit pruh pro nový obchvat obce. Doufám jen, že ji starosta zase nebouchne, ještě než přijedu. Nemáme s tím nejlepší zkušenosti. Geniálně jsem to s JJ načasoval: tři týdny před volbami se začne, hned po volbách skončí. Na víc jsem totiž z rozpočtu nesehnal peníze. Musím ale přiznat, že jsme s JJ nebyli úplně originální, taková už je holt politika. Něco si půjčíte tady, něco tam…. To samý už udělal - a dokonce dvakrát – Miloš Zeman s dálnicí u Ostravy. Pořád nemůžu zapomenout, jak se tam úplně našrot klátí s tím kladivem, až mu ho někdo musí sebrat, aby neupadl….. A kdo tehdy vyhrál volby? OK. Lidi si myslí, že na ně politici kašlou, ale není to tak. Aspoň v mém případě ne. Pracuju třeba i v hospodě, takže v podstatě nonstop. Jak to zpíval Michal David? Nonstop, já chci žít…. Říká se tomu zpětná vazba, styk s voličem. Proto jen tak poslouchám, o čem lidi kecají a co je trápí. A obchvat – nebo spíš že ho nemáme – je trápí už čtvrtý volby. Proto jsem s tím letos musel už něco udělat, počtvrté by mi to u uren asi nesežrali. Jednou dvakrát zapomenou, potřetí se ale začnou ptát, kdo to sliboval ten obchvat. Domluvil jsem proto, že až do voleb tady bude bagr a dvě tatrovky a že dojdou až k mému billboardu. Je na něm napsáno: politik, který plní své sliby.

Jako každý pátek, pospíchám na letadlo domů. Dneska ale pospíchám FAKT, nejen kvůli pátku a počasí! Odpoledne musím za doprovodu starosty slavnostně rozflákat flašku šampaňského o lžíci bagru, který začne hloubit pruh pro nový obchvat obce. Doufám jen, že ji starosta zase nebouchne, ještě než přijedu. Nemáme s tím nejlepší zkušenosti.
Geniálně jsem to s JJ načasoval: tři týdny před volbami se začne, hned po volbách skončí. Na víc jsem totiž z rozpočtu nesehnal peníze. Musím ale přiznat, že jsme s JJ nebyli úplně originální, taková už je holt politika. Něco si půjčíte tady, něco tam…. To samý už udělal - a dokonce dvakrát – Miloš Zeman s dálnicí u Ostravy. Pořád nemůžu zapomenout, jak se tam úplně našrot klátí s tím kladivem, až mu ho někdo musí sebrat, aby neupadl….. A kdo tehdy vyhrál volby?
OK. Lidi si myslí, že na ně politici kašlou, ale není to tak. Aspoň v mém případě ne. Pracuju třeba i v hospodě, takže v podstatě nonstop. Jak to zpíval Michal David? Nonstop, já chci žít…. Říká se tomu zpětná vazba, styk s voličem. Proto jen tak poslouchám, o čem lidi kecají a co je trápí. A obchvat – nebo spíš že ho nemáme – je trápí už čtvrtý volby. Proto jsem s tím letos musel už něco udělat, počtvrté by mi to u uren asi nesežrali. Jednou dvakrát zapomenou, potřetí se ale začnou ptát, kdo to sliboval ten obchvat. Domluvil jsem proto, že až do voleb tady bude bagr a dvě tatrovky a že dojdou až k mému billboardu. Je na něm napsáno: politik, který plní své sliby.