Pondělí, 20. 3. 2006

Konečně zase zpátky u deníku! Tři týdny jsem na dovolené (bohužel se starou, kvůli publicitě a fotkám to byla po čtyřech letech zase předvolební nezbytnost!!!!) nabíral síly na volby – a hned mám absťák. Chyběla mi ta každodenní politická možnost udělat něco dobrýho pro lidi, něco podělat. Politika je FAKT droga, když nad tím teď trochu přemýšlím. Nebyl jsem v žádný exotice, to si nechávám na poznávací poslanecký cesty s JJ, haha….. Říkal jsem si, že před volbami - a samozřejmě taky když si to platím skoro sám - nebude od věci jet někam, kam jezdí obyčejné socky, takříkajíc voliči (v partaji tomu říkáme „element ztotožnění“). JJ mi udělala na webu malý průzkum a zjistila, že po Varně, kde pořád ještě skoro sněží, z toho nejlevněji vycházejí Kanáry. Bohužel ani tady nebylo úplně na koupání, takže jsme většinu času proleželi v hotelu. Nejhorší bylo, když jsme s najatou bulvární fotografkou, kterou za mnou poslala partaj, dělali u moře rodinný fotky pro noviny a časopisy. Nějaký čas jsem starou neviděl v plavkách, takže jsem hned po ránu potřeboval pár panáků, abych se vyrovnal nejen s tou šílenou kosou na pláži….. Uhh! Vzpomněl jsem si na fotky Rocca a jeho starý a bál se, jestli mi to v médiích taky spíš neublíží, než pomůže, ale fotografka řekla, že voliči věří lidem, jako jsou oni sami, jako jsme my, žádní krasavci. Teda žádní umělí krasavci, opravila se. A že bysme do toho na pláži i u večeře měli dát i trochu vzájemných emocí, jako normální manželský pár……. Tři dny jsem byl v lihu. Teď fotím s jiným fotografem, specialistou na billboardy, fotky na billboardy, což je úplně jiný kafe. Mám ze sebe nějak mnohem hezčí a štíhlejší pocit. Vizážistka mi poradila, že by vždycky volila jen štíhlýho chlapa, tak jsme se domluvili na zeštíhlovacím make-upu a snímání spíš shora, kdy nejsou vidět přebytečný brady. Taky mi zadělala kouty a brala mě jen tak, aby nebylo vidět kolečko, takže ne zas až tolik shora. Největší problém byl s úsměvem. Fotograf říkal, že cokoliv špatnýho si o mě voliči myslí, je pro volby důležitý pozitivní politický mesidž, takže bych se měl usmívat. Poradil mi, abych jim zkusil jako něco pozitivního sdělit, tak jsem do objektivu řekl jediný pozitivní, co mě napadlo: ZVOLTE MĚ. Nebylo to úplně ono. Když vizážistka viděla moje zuby, řekla, že chlapa s takovýma zubama by nikdy nevolila, protože mu určitě smrdí z pusy. Nakonec jsme proto zvolili pozitivní úsměv se zavřenou pusou, kdy se smějí jen tváře. Už se nemůžu dočkat, až se uvidím na fotkách.

Konečně zase zpátky u deníku! Tři týdny jsem na dovolené (bohužel se starou, kvůli publicitě a fotkám to byla po čtyřech letech zase předvolební nezbytnost!!!!) nabíral síly na volby – a hned mám absťák. Chyběla mi ta každodenní politická možnost udělat něco dobrýho pro lidi, něco podělat. Politika je FAKT droga, když nad tím teď trochu přemýšlím.
Nebyl jsem v žádný exotice, to si nechávám na poznávací poslanecký cesty s JJ, haha….. Říkal jsem si, že před volbami - a samozřejmě taky když si to platím skoro sám - nebude od věci jet někam, kam jezdí obyčejné socky, takříkajíc voliči (v partaji tomu říkáme „element ztotožnění“). JJ mi udělala na webu malý průzkum a zjistila, že po Varně, kde pořád ještě skoro sněží, z toho nejlevněji vycházejí Kanáry. Bohužel ani tady nebylo úplně na koupání, takže jsme většinu času proleželi v hotelu. Nejhorší bylo, když jsme s najatou bulvární fotografkou, kterou za mnou poslala partaj, dělali u moře rodinný fotky pro noviny a časopisy. Nějaký čas jsem starou neviděl v plavkách, takže jsem hned po ránu potřeboval pár panáků, abych se vyrovnal nejen s tou šílenou kosou na pláži….. Uhh! Vzpomněl jsem si na fotky Rocca a jeho starý a bál se, jestli mi to v médiích taky spíš neublíží, než pomůže, ale fotografka řekla, že voliči věří lidem, jako jsou oni sami, jako jsme my, žádní krasavci. Teda žádní umělí krasavci, opravila se. A že bysme do toho na pláži i u večeře měli dát i trochu vzájemných emocí, jako normální manželský pár……. Tři dny jsem byl v lihu.
Teď fotím s jiným fotografem, specialistou na billboardy, fotky na billboardy, což je úplně jiný kafe. Mám ze sebe nějak mnohem hezčí a štíhlejší pocit. Vizážistka mi poradila, že by vždycky volila jen štíhlýho chlapa, tak jsme se domluvili na zeštíhlovacím make-upu a snímání spíš shora, kdy nejsou vidět přebytečný brady. Taky mi zadělala kouty a brala mě jen tak, aby nebylo vidět kolečko, takže ne zas až tolik shora. Největší problém byl s úsměvem. Fotograf říkal, že cokoliv špatnýho si o mě voliči myslí, je pro volby důležitý pozitivní politický mesidž, takže bych se měl usmívat. Poradil mi, abych jim zkusil jako něco pozitivního sdělit, tak jsem do objektivu řekl jediný pozitivní, co mě napadlo: ZVOLTE MĚ. Nebylo to úplně ono. Když vizážistka viděla moje zuby, řekla, že chlapa s takovýma zubama by nikdy nevolila, protože mu určitě smrdí z pusy. Nakonec jsme proto zvolili pozitivní úsměv se zavřenou pusou, kdy se smějí jen tváře.
Už se nemůžu dočkat, až se uvidím na fotkách.