Pondělí, 2. 1. 2006

Rok, jehož se každý politik hrozí nejvíc, je zase tady!!! Parlamentní volby 2006 už neklepou na dveře, jak říkáme, haha, ale stojí přímo v nich!! I z postele, v níž právě ležím s JJ (na nic jsem se nezmohl) a píšu tenhle deník, je moc dobře vidím. Jako by mi říkaly: TVÉ POSLEDNÍ. Nejradši bych před nimi ty dveře zabouchl, ale nevím jak. Oj, oj, oj!! Politika je svinstvo, NE ŽE NE!! Každý čtvrtý rok nevíte, co s vámi bude. Děje se se mnou něco divnýho. Dokonce jsem se neožral ani na Silvestra, což se mi nestalo, co si pamatuju, takže možná ne zas tak moc dlouho….. Už od odpoledne jsem v žaludku i hlavě cítil divné mravenčení, vůbec jsem nemohl jíst ani pít. A to jsem starý řekl, ať letos udělá víc chlebíčků i jednohubek, že k nám před půlnocí přijde starosta s manželkou, protože máme společně co slavit! Tolik jsme toho v obci udělali, haha…. Možná proto mně v hlavě i žaludku tolik mravenčilo! Místo toho jsem seděl před plným stolem a slepě civěl na Novu. Když starosta s manželkou přišli, kopnul jsem do sebe nalačno pár panáků slivovice, abych zahnal chmury, ale hned se mi udělalo trochu šoufl. A to jsem s nimi musel jít o půlnoci k novoročnímu ohňostroji, který jsme pro lidi připravili na náměstí, aby v červnu, až budou přemýšlet nad volební urnou, nezapomněli. Jak jsem tam tak stál a díval se směrem na ty pozemky, který jsem se starostou za kilo vyfouknul těm mamlasům, co je chtěli koupit kvůli stavbě dálnice, udělalo se mi najednou doopravdy šoufl. Nebylo kam, tak jsem rychle zaběhnul k obecnímu vánočnímu stromečku a hodil to na dárky, který jsme tam se starostou před vánoci položili. Určitě ne můj nejlepší nápad. Slyšel jsem hned lidi říkat ZAS JE NALITEJ, tak jsem se k nim otočil a chtěl jim vysvětlit, že jsem měl jen pár panáků a že za to můžou volby, ale včas jsem se zarazil. Copak můžu voličům říct, že je mi na blití z voleb? Voliči jsou sice idioti, co zapomenou, když jim zvednete daně, jenže když jim pozvracíte obecní vánoční stromeček, budou si to pamatovat do smrti. Když jsme pak po ohňostroji přáli se starostou lidem do nového roku, nechtěl ode mě nikdo ani stisknout ruku….. Ještě že jsme s JJ nakonec nedali do mého volebního programu slogan MUŽ S ČISTÝMA RUKAMA, jak jsem navrhoval já, ale MUŽ S ČISTÝMY ÚMYSLY, což navrhla JJ. Úmysly prý nikdo nevidí, takže je to OK, argumentovala tehdy. Tím to ale neskončilo! Když mě stará odvedla domů, přišla mi SMS: ŠTASTNÝ NOVÝ ROK A SPOUSTU DOBRÝCH NÁPADÚ, JAK LIDEM VRÁTIT, CO DO VÁS VLOŽILI, PŘEJE SKUPINA INVESTORÚ. Celou noc jsem nezamhouřil oko. Nedalo mi spát, jestli je horší být nezvolený a normálně makat, nebo sedět v kriminálu. Vyšlo mi, že přece jen to druhý, takže s tím budeme muset se starostou co nejdřív něco udělat. Asi mu budu taky muset říct o tom kilu, co jsem si vzal. Ať se proto nikdo nediví, jestli mě teď v parlamentu pár dnů neuvidí. Mám kurva důležitější věci na práci!!!

Rok, jehož se každý politik hrozí nejvíc, je zase tady!!! Parlamentní volby 2006 už neklepou na dveře, jak říkáme, haha, ale stojí přímo v nich!! I z postele, v níž právě ležím s JJ (na nic jsem se nezmohl) a píšu tenhle deník, je moc dobře vidím. Jako by mi říkaly: TVÉ POSLEDNÍ. Nejradši bych před nimi ty dveře zabouchl, ale nevím jak. Oj, oj, oj!! Politika je svinstvo, NE ŽE NE!! Každý čtvrtý rok nevíte, co s vámi bude.
Děje se se mnou něco divnýho. Dokonce jsem se neožral ani na Silvestra, což se mi nestalo, co si pamatuju, takže možná ne zas tak moc dlouho….. Už od odpoledne jsem v žaludku i hlavě cítil divné mravenčení, vůbec jsem nemohl jíst ani pít. A to jsem starý řekl, ať letos udělá víc chlebíčků i jednohubek, že k nám před půlnocí přijde starosta s manželkou, protože máme společně co slavit! Tolik jsme toho v obci udělali, haha…. Možná proto mně v hlavě i žaludku tolik mravenčilo! Místo toho jsem seděl před plným stolem a slepě civěl na Novu.
Když starosta s manželkou přišli, kopnul jsem do sebe nalačno pár panáků slivovice, abych zahnal chmury, ale hned se mi udělalo trochu šoufl. A to jsem s nimi musel jít o půlnoci k novoročnímu ohňostroji, který jsme pro lidi připravili na náměstí, aby v červnu, až budou přemýšlet nad volební urnou, nezapomněli. Jak jsem tam tak stál a díval se směrem na ty pozemky, který jsem se starostou za kilo vyfouknul těm mamlasům, co je chtěli koupit kvůli stavbě dálnice, udělalo se mi najednou doopravdy šoufl. Nebylo kam, tak jsem rychle zaběhnul k obecnímu vánočnímu stromečku a hodil to na dárky, který jsme tam se starostou před vánoci položili. Určitě ne můj nejlepší nápad. Slyšel jsem hned lidi říkat ZAS JE NALITEJ, tak jsem se k nim otočil a chtěl jim vysvětlit, že jsem měl jen pár panáků a že za to můžou volby, ale včas jsem se zarazil. Copak můžu voličům říct, že je mi na blití z voleb? Voliči jsou sice idioti, co zapomenou, když jim zvednete daně, jenže když jim pozvracíte obecní vánoční stromeček, budou si to pamatovat do smrti. Když jsme pak po ohňostroji přáli se starostou lidem do nového roku, nechtěl ode mě nikdo ani stisknout ruku….. Ještě že jsme s JJ nakonec nedali do mého volebního programu slogan MUŽ S ČISTÝMA RUKAMA, jak jsem navrhoval já, ale MUŽ S ČISTÝMY ÚMYSLY, což navrhla JJ. Úmysly prý nikdo nevidí, takže je to OK, argumentovala tehdy.
Tím to ale neskončilo! Když mě stará odvedla domů, přišla mi SMS: ŠTASTNÝ NOVÝ ROK A SPOUSTU DOBRÝCH NÁPADÚ, JAK LIDEM VRÁTIT, CO DO VÁS VLOŽILI, PŘEJE SKUPINA INVESTORÚ.
Celou noc jsem nezamhouřil oko. Nedalo mi spát, jestli je horší být nezvolený a normálně makat, nebo sedět v kriminálu. Vyšlo mi, že přece jen to druhý, takže s tím budeme muset se starostou co nejdřív něco udělat. Asi mu budu taky muset říct o tom kilu, co jsem si vzal.
Ať se proto nikdo nediví, jestli mě teď v parlamentu pár dnů neuvidí. Mám kurva důležitější věci na práci!!!