Úterý, 22. 11. 2005

Jsem doma a nevím, kam dřív skočit!! Dlouho už jsem necítil takovou chuť do práce jako právě TEĎ!!! Získali jsme se starostou z parlamentu 19 miliónů na umělý zimní kluziště s penziónem, takže na tom nonstop makáme. Dokonce ani nechlastáme, nebo jen pár panáků kvůli nápadům. Těchhle pár řádků píšu v autě v náhlé chvilce osvícené introspekce, která mě přepadla při pohledu na naší obec. Říkám si, kolik jsme tady se starostou za těch osm let společně udělali práce…. A kolik jí snad ještě uděláme (kurva, kdyby zase nebyly ty volby! Mám pocit, že jsou každý rok.). Doufám, že stejně nenapadne podívat se na ni blíž i někoho jinýho, haha….. Pár let bych si pak musel tenhle pohled odepřít! Věc se má následovně: penězi z parlamentu jsme samozřejmě neskončili, už nějaký ten pátek v politice chodíme! Jako obvykle chceme obecnímu rozpočtu ušetřit pár miliónů tím, že si všechny práce na stavbě uděláme sami. Nemyslím samozřejmě jako rukama, na to jsem marxismus-leninismus čtyři roky nestudoval, ne? Myslím vlastníma firmama, který oficiálně nebudou naše, protože jsem sám jako zákonodárce lidem daroval už hezkých pár zákonů o střetu zájmů, haha….. Přesto potečou zisky ze zakázek nám. Zakládáme teď se známými rychle stavební, topenářský, instalatérský, obkladačský a bůhví jaký ještě další firmy, plus uzavíráme smlouvy o smlouvách budoucích. Ani mě nenapadlo, co všechno je potřeba, i když to děláte trochu neoficiálně…. Možná bych se mohl v parlamentu trochu podívat na zbytečnou byrokracii, podnikatelům by to po volbách (a mně před nimi) určitě bodlo… Tam, kde to nejde, si rovnou bereme desetiprocentní agenturní provizi, taky jsme jen LIDI, ne? Navíc budeme mít spoustu práce s výběrovými řízení, která nebudou až tak výběrová, haha….. Každá firma (tedy my) nám bude muset vyhotovit dvě nabídky, jednu evidentně horší….. Samý náklady, samý papírování! Nakonec ale bude dobře, když si to sami ohlídáme. Zvlášť když se starosta s manželkou rozhodli, že si v penziónu postaví menší správcovský třípokojový byt, navíc mírně atypický….. Dneska se na cizí řemeslníky nemůžete spolehnout, místo tří vám postaví čtyři pokoje! Když jsme to dneska podtrhli, zdá se, že jsme obci, chci říct sobě, ušetřili sedm osm milošů. Předběžně, samozřejmě. Možná máme někde ještě rezervu.

Jsem doma a nevím, kam dřív skočit!! Dlouho už jsem necítil takovou chuť do práce jako právě TEĎ!!! Získali jsme se starostou z parlamentu 19 miliónů na umělý zimní kluziště s penziónem, takže na tom nonstop makáme. Dokonce ani nechlastáme, nebo jen pár panáků kvůli nápadům. Těchhle pár řádků píšu v autě v náhlé chvilce osvícené introspekce, která mě přepadla při pohledu na naší obec. Říkám si, kolik jsme tady se starostou za těch osm let společně udělali práce…. A kolik jí snad ještě uděláme (kurva, kdyby zase nebyly ty volby! Mám pocit, že jsou každý rok.). Doufám, že stejně nenapadne podívat se na ni blíž i někoho jinýho, haha….. Pár let bych si pak musel tenhle pohled odepřít!
Věc se má následovně: penězi z parlamentu jsme samozřejmě neskončili, už nějaký ten pátek v politice chodíme! Jako obvykle chceme obecnímu rozpočtu ušetřit pár miliónů tím, že si všechny práce na stavbě uděláme sami. Nemyslím samozřejmě jako rukama, na to jsem marxismus-leninismus čtyři roky nestudoval, ne? Myslím vlastníma firmama, který oficiálně nebudou naše, protože jsem sám jako zákonodárce lidem daroval už hezkých pár zákonů o střetu zájmů, haha….. Přesto potečou zisky ze zakázek nám. Zakládáme teď se známými rychle stavební, topenářský, instalatérský, obkladačský a bůhví jaký ještě další firmy, plus uzavíráme smlouvy o smlouvách budoucích. Ani mě nenapadlo, co všechno je potřeba, i když to děláte trochu neoficiálně…. Možná bych se mohl v parlamentu trochu podívat na zbytečnou byrokracii, podnikatelům by to po volbách (a mně před nimi) určitě bodlo… Tam, kde to nejde, si rovnou bereme desetiprocentní agenturní provizi, taky jsme jen LIDI, ne? Navíc budeme mít spoustu práce s výběrovými řízení, která nebudou až tak výběrová, haha….. Každá firma (tedy my) nám bude muset vyhotovit dvě nabídky, jednu evidentně horší….. Samý náklady, samý papírování! Nakonec ale bude dobře, když si to sami ohlídáme. Zvlášť když se starosta s manželkou rozhodli, že si v penziónu postaví menší správcovský třípokojový byt, navíc mírně atypický….. Dneska se na cizí řemeslníky nemůžete spolehnout, místo tří vám postaví čtyři pokoje!
Když jsme to dneska podtrhli, zdá se, že jsme obci, chci říct sobě, ušetřili sedm osm milošů. Předběžně, samozřejmě. Možná máme někde ještě rezervu.