Pátek, 4. 11. 2005

Asi jsem nemocnej nebo co. Poslední dobou trpím děsivou fobií z televizních zpráv, vůbec se na ně nemůžu dívat!!! Včera večer jsem před nima musel utéct na záchod a spláchnout dálkové ovládání (nechápu, proč je žluťáci pořád dělají tak velký, samozřejmě se zaseklo!). Dopíjeli jsme s JJ v mém poslaneckém bytě další láhev archivního bordeaux z Delvity (nejlepší francouzský víno vždycky koupíte v akci!) – a pohoda. Při VyVolených jsme pilovali program naší – chci říct mé – listopadové poslanecké cesty do Thajska, ještě musíme doladit přelet mezi dvěma letovisky, nechceme letět brzo ráno. A těsně před sedmou, kdy začínají sranda-zprávy na Primě, se mi zase zničehonic hrůzou zvednul kufr!! Připadal jsem si jak na houpačce – a teď náhodou nemyslím tu politickou, haha.. Nenápadně jsem se už zeptal pár kolegů a ti přiznali, že večer u televize a ráno u trafiky trpí úplně tím samým. Nesnesitelnými stahy v břiše….. Ještě jsme to nekonzultovali s doktorem, ale shodli jsme se, že se nám nejspíš dělá šoufl z výzkumů volebních preferencí. Poslední dobou jsou v televizi i novinách každý den nový – a úplně jiný, takže nikdo v žádný partaji neví, co před volbama dělat!!! Už se jich FAKT bojíme úplně všichni…. Kdykoli se v médiích odvoláte na svůj volební program, ubyde vám přes noc skoro šest procent!!! Když naopak pohrozíte programem jiný partaje, ubyde vám pět a ještě vás nějakej trouba v ušmudlaným saku obviní z populismu. A když jen držíte hubu, máte míň o čtyři. Těžko pak po nás voliči můžou chtít nějakou konzistentní politiku, když jim nestojíme ani za konzistentní preference, ne? A nejhorší je, že vám kvůli tomu hned na mobil volají čmuchalové a chtějí vědět, co vy jako s tím. Stalo se mi to zrovna včera, když nám spadly preference o pět procent a já seděl na hajzlíku a surfoval na displeji péčko. Normálně bych to nezvedl, protože jsem věděl, o koho jde, jenže jsem tak lekl, že jsem to zvednul. Řekl jsem tý odbarvený náně, že si pevně stojíme za svým volebním programem, že nás nějaká čísla nerozhází. Jenže ona se zeptala za kterým, jestli za tím ranním, nebo večerním. Tak jsem pro jistotu řekl, že za oběma, že jde jen o drobné modifikace, protože moderní politická strana musí být pružný a dynamický mechanismus schopný absorbovat nové vjemy…... Možná jsem to trochu posral – a teď náhodou nemyslím hajzlík, haha….. Musím končit, zrovna když jsem se tak hezky rozepsal. Už se mi zase dělá šoufl ze zpráv!

Asi jsem nemocnej nebo co. Poslední dobou trpím děsivou fobií z televizních zpráv, vůbec se na ně nemůžu dívat!!! Včera večer jsem před nima musel utéct na záchod a spláchnout dálkové ovládání (nechápu, proč je žluťáci pořád dělají tak velký, samozřejmě se zaseklo!). Dopíjeli jsme s JJ v mém poslaneckém bytě další láhev archivního bordeaux z Delvity (nejlepší francouzský víno vždycky koupíte v akci!) – a pohoda. Při VyVolených jsme pilovali program naší – chci říct mé – listopadové poslanecké cesty do Thajska, ještě musíme doladit přelet mezi dvěma letovisky, nechceme letět brzo ráno. A těsně před sedmou, kdy začínají sranda-zprávy na Primě, se mi zase zničehonic hrůzou zvednul kufr!! Připadal jsem si jak na houpačce – a teď náhodou nemyslím tu politickou, haha..
Nenápadně jsem se už zeptal pár kolegů a ti přiznali, že večer u televize a ráno u trafiky trpí úplně tím samým. Nesnesitelnými stahy v břiše….. Ještě jsme to nekonzultovali s doktorem, ale shodli jsme se, že se nám nejspíš dělá šoufl z výzkumů volebních preferencí.
Poslední dobou jsou v televizi i novinách každý den nový – a úplně jiný, takže nikdo v žádný partaji neví, co před volbama dělat!!! Už se jich FAKT bojíme úplně všichni…. Kdykoli se v médiích odvoláte na svůj volební program, ubyde vám přes noc skoro šest procent!!! Když naopak pohrozíte programem jiný partaje, ubyde vám pět a ještě vás nějakej trouba v ušmudlaným saku obviní z populismu. A když jen držíte hubu, máte míň o čtyři. Těžko pak po nás voliči můžou chtít nějakou konzistentní politiku, když jim nestojíme ani za konzistentní preference, ne?
A nejhorší je, že vám kvůli tomu hned na mobil volají čmuchalové a chtějí vědět, co vy jako s tím. Stalo se mi to zrovna včera, když nám spadly preference o pět procent a já seděl na hajzlíku a surfoval na displeji péčko. Normálně bych to nezvedl, protože jsem věděl, o koho jde, jenže jsem tak lekl, že jsem to zvednul. Řekl jsem tý odbarvený náně, že si pevně stojíme za svým volebním programem, že nás nějaká čísla nerozhází. Jenže ona se zeptala za kterým, jestli za tím ranním, nebo večerním. Tak jsem pro jistotu řekl, že za oběma, že jde jen o drobné modifikace, protože moderní politická strana musí být pružný a dynamický mechanismus schopný absorbovat nové vjemy…...
Možná jsem to trochu posral – a teď náhodou nemyslím hajzlík, haha….. Musím končit, zrovna když jsem se tak hezky rozepsal. Už se mi zase dělá šoufl ze zpráv!