Středa, 12. 10. 2005

Konečně mě přestala bolet hlava po sobotní tiskovce a představení volebního programu, konečně zase funguju jako normální ČLOVĚK!! Fujtajbl – byla to fakt smršť! Slivovici a požární uniformu nechci do konce života vidět – nebo aspoň ne na sobě! Ještě že jsou volby jen jednou za čtyři roky, na tohle by neměl žaludek snad ani Gross!! Ve vestibulu kulturáku navíc někdo rozbil Masarykovu bustu, kterou jsme tam v jednadevadesátým šoupli místo Gottwalda. Průser je, že byla od stejnýho autora, pro kterýho byl Masaryk kompenzací za toho Gottwalda….. Teď mu to zase bude muset někdo vysvětlit – a já to určitě nebudu. V podstatě to ale zas tolik nevadí. Lidi stejně pořád nadávali, že pro naši obec nikdy nic neudělal ani jeden z nich, tak proč tady mají mít bustu, že jo? Takhle se to aspoň vyřešilo samo. Možná bysme tam mohli postavit někoho neutrálnějšího a modernějšího, když jsme v EU – a proč vlastně ne mě se starostou? Člověk by měl občas odhodit politickou skromnost…. Oba pro obec makáme už pěknou řádku let, zvlášť co čerpáme z bruselských regionálních fondů! Menší noblesní bronzový realismus – žádná provrtaná avantgarda od nějakýho perverta, co spíš provrtává nezletilý holky – by nám ve foyer myslím celkem slušela. Jako na něčí popud bysme o tom mohli uspořádat místní referendum. Lidem bysme za souhlas slíbili nějakou drobnost….. (Nesmím na to zapomenout!!!) Máme teď v partaji menší problém. Musíme si pro sebe ze státního rozpočtu na příští rok ještě narychlo ukrást několik miliard, když budou volby, abysme zalepili hubu i těm voličům, kterým ji nezalepí bezplatná klobása. Přitom se ale musíme tvářit, jako že právě my nejvíc šetříme. Potřebujeme zasíťovat pozemek za obcí, který jsme se starostou koupili jako budoucí investici pro potenciálního kupce, takže musím prohlasovat 6 miliónů korun na dodělání sítí v přilehlém okraji obce, odkud se protáhnou i kousek dál, když už….. Haha…. V podstatě ušetříme, za rok za dva už budou všechny práce zase dražší…. Správný politik musí mít vizi, nesmí podléhat krátkodobému líbivému populismu…. Už jsem se domluvil s poslancem J.K. z vedlejší obce, že si stranicky vypomůžeme, když nejde o ideologii a program…. Potřebuje prohlasovat aquapark. Nevím, čím to je, ale poslední dobou mám z práce zase radost!

Konečně mě přestala bolet hlava po sobotní tiskovce a představení volebního programu, konečně zase funguju jako normální ČLOVĚK!! Fujtajbl – byla to fakt smršť! Slivovici a požární uniformu nechci do konce života vidět – nebo aspoň ne na sobě! Ještě že jsou volby jen jednou za čtyři roky, na tohle by neměl žaludek snad ani Gross!! Ve vestibulu kulturáku navíc někdo rozbil Masarykovu bustu, kterou jsme tam v jednadevadesátým šoupli místo Gottwalda. Průser je, že byla od stejnýho autora, pro kterýho byl Masaryk kompenzací za toho Gottwalda….. Teď mu to zase bude muset někdo vysvětlit – a já to určitě nebudu.
V podstatě to ale zas tolik nevadí. Lidi stejně pořád nadávali, že pro naši obec nikdy nic neudělal ani jeden z nich, tak proč tady mají mít bustu, že jo? Takhle se to aspoň vyřešilo samo. Možná bysme tam mohli postavit někoho neutrálnějšího a modernějšího, když jsme v EU – a proč vlastně ne mě se starostou? Člověk by měl občas odhodit politickou skromnost…. Oba pro obec makáme už pěknou řádku let, zvlášť co čerpáme z bruselských regionálních fondů! Menší noblesní bronzový realismus – žádná provrtaná avantgarda od nějakýho perverta, co spíš provrtává nezletilý holky – by nám ve foyer myslím celkem slušela. Jako na něčí popud bysme o tom mohli uspořádat místní referendum. Lidem bysme za souhlas slíbili nějakou drobnost….. (Nesmím na to zapomenout!!!)
Máme teď v partaji menší problém. Musíme si pro sebe ze státního rozpočtu na příští rok ještě narychlo ukrást několik miliard, když budou volby, abysme zalepili hubu i těm voličům, kterým ji nezalepí bezplatná klobása. Přitom se ale musíme tvářit, jako že právě my nejvíc šetříme. Potřebujeme zasíťovat pozemek za obcí, který jsme se starostou koupili jako budoucí investici pro potenciálního kupce, takže musím prohlasovat 6 miliónů korun na dodělání sítí v přilehlém okraji obce, odkud se protáhnou i kousek dál, když už….. Haha…. V podstatě ušetříme, za rok za dva už budou všechny práce zase dražší….
Správný politik musí mít vizi, nesmí podléhat krátkodobému líbivému populismu…. Už jsem se domluvil s poslancem J.K. z vedlejší obce, že si stranicky vypomůžeme, když nejde o ideologii a program…. Potřebuje prohlasovat aquapark.
Nevím, čím to je, ale poslední dobou mám z práce zase radost!