Úterý, 23. 8. 2005

Sedím v poslaneckém bytě a jako nějaký partajní pěšák bez budoucnosti, který neví, co je to vysoká politika, maluju grafy. Skoro už ani nevím, jak se to dělá. Musela mi to vysvětlit JJ, takže mě to zase stálo dvě lahve skoro archivního bordeaux z Delvity…. Dokonce i mně už je trapný dávat pořád všechen ten chlast do reprezentačních výdajů. Někdo by si mohl začít myslet, že mám velkoobchod pro vietnamské trhovce…. Partajní grémium rozhodlo, že v televizních debatách musíme změnit taktiku. Nejen voličům, ale už i nám je ze sebe pěkně šoufl! V podstatě jde o to, že s pádem Rocca do premiérského křesla se z nich stala taková přehlídka vzájemných urážek, demagogií, nesmyslů a lží (záměrně neříkám polopravd), že už ani my nevíme, kde brát další. A to o svém řemesle něco víme, haha. Takže jsme vymysleli grafy. Na protivníkovy demagogické útoky nebudeme reagovat ještě větší demagogií (jak jsem zmínil, už není kam jít), ale v tichu a vší slušnosti vytáhneme přesný (o tom samozřejmě lze diskutovat, haha) argumentační graf. Politika má být gentlemanskou záležitostí, ne? Nezaměstnanost, penze, podpora, nemocenská, daně atd. Všechno přesně (o tom samozřejmě lze….) spočítáme a místo obvyklé křivárny na voliče i protivníka vytáhneme přesnou (o tom samozřejmě lze…) křivku. Na mě například vyšla křivka toho, jak lidé ušetří, když po volbách zvedneme DPH většiny potravin. Na první pohled nesmysl, pochopitelně. Ale NIKDY neříkej v politice NIKDY!! Vyšlo mi, že od určité ceny je lidé prostě přestanou kupovat a – UŠETŘÍ! Stejně tady většina trpí obezitou…. Sám jsem se nestačil divit, jak taková křivárna – ehm – křivka v grafu dobře vypadá. Mimochodem: řekl jsem předsedovi, že teď do televize nechci nějakou dobu chodit. Chci si držet nižší profil.

Sedím v poslaneckém bytě a jako nějaký partajní pěšák bez budoucnosti, který neví, co je to vysoká politika, maluju grafy. Skoro už ani nevím, jak se to dělá. Musela mi to vysvětlit JJ, takže mě to zase stálo dvě lahve skoro archivního bordeaux z Delvity…. Dokonce i mně už je trapný dávat pořád všechen ten chlast do reprezentačních výdajů. Někdo by si mohl začít myslet, že mám velkoobchod pro vietnamské trhovce….
Partajní grémium rozhodlo, že v televizních debatách musíme změnit taktiku. Nejen voličům, ale už i nám je ze sebe pěkně šoufl! V podstatě jde o to, že s pádem Rocca do premiérského křesla se z nich stala taková přehlídka vzájemných urážek, demagogií, nesmyslů a lží (záměrně neříkám polopravd), že už ani my nevíme, kde brát další. A to o svém řemesle něco víme, haha.
Takže jsme vymysleli grafy. Na protivníkovy demagogické útoky nebudeme reagovat ještě větší demagogií (jak jsem zmínil, už není kam jít), ale v tichu a vší slušnosti vytáhneme přesný (o tom samozřejmě lze diskutovat, haha) argumentační graf. Politika má být gentlemanskou záležitostí, ne? Nezaměstnanost, penze, podpora, nemocenská, daně atd. Všechno přesně (o tom samozřejmě lze….) spočítáme a místo obvyklé křivárny na voliče i protivníka vytáhneme přesnou (o tom samozřejmě lze…) křivku.
Na mě například vyšla křivka toho, jak lidé ušetří, když po volbách zvedneme DPH většiny potravin. Na první pohled nesmysl, pochopitelně. Ale NIKDY neříkej v politice NIKDY!! Vyšlo mi, že od určité ceny je lidé prostě přestanou kupovat a – UŠETŘÍ! Stejně tady většina trpí obezitou…. Sám jsem se nestačil divit, jak taková křivárna – ehm – křivka v grafu dobře vypadá.
Mimochodem: řekl jsem předsedovi, že teď do televize nechci nějakou dobu chodit. Chci si držet nižší profil.