Pondělí, 22. 8. 2005

Konečně zase doma, jak jste si všimli!! Není nad Česko!! Hned v Ruzyni u pasovky cítíte, že jste doma! DOSLOVA. JJ mě přemluvila ke služební cestě do New Yorku, že prý potřebuje nové profesionální kostýmky. A v Americe stojí polovinu, zvlášť když si teď s dolarem můžete leda tak víte co. Řekl jsem jasně, přece nebudeš vypadat jako moje stará. To dám rozum. Aby voliči netratili tolik, domluvil jsem nám trip do Washingtonu, do Sněmovny reprezentantů. JJ mi tlumočila. FAKT divná země, musím říct!!! Vůbec se teď nedivím, že je nikdo nemá rád. Ten prošedivělej stařík, co jsem se tam s ním setkal, buď demokrat, nebo republikán, se mě jako první zeptal, co mě k nim přivádí. Haha. Čuměl jsem na něj jak na – ehm. Levný nákupy, co asi, ne? řekl jsem JJ. Slyšel jsem ji, jak mu říká něco jako your monetary policy…. Pak se bavíme dál a on se mě ptá, co jsem dělal předtím, než jsem šel do politiky. Haha. Taky politiku, co asi, ne? řekl jsem JJ. Nic jinýho neznám. Slyšel jsem ji, jak mu říká něco jako in dissent political circles…. A on na to, že politika je showbyznys pro ošklivé lidi, a poprvé se usmál. Kurva – snad nemyslel mě, napadá mě teď, když to píšu! A že prý v angloamerickém světě mají takovou tradici, že až když člověk zabezpečí sebe, jde do politiky, aby taky udělal něco pro svoji vlast. Že prý u nich spousta politiků, včetně něj, nebere žádný plat…. No to mě poser!! řekl jsem JJ. Poprvé bylo ticho. U nás byl první i poslední takovej idiot Václav Fišer, a co by teď za senátorskej plat dal, řekl jsem. U nás to děláme opačně. Člověk jde do politiky, aby se zabezpečil, a až když to začne smrdět hodně hustým průserem, jde makat. To jsem řekl jen pro sebe, samozřejmě. Nejsem zas takový IDIOT. Hned v Ruzyni jsem koupil noviny – a oddechl si. I beze mě NEprošla Kalouskova novela zákona o našich výhodách, náhradách a zlodějinách. Sakra, napadlo mě u východu z letiště. Dyť já ani nevím, jak si koupit lístek?? Co bych dělal??? Dojeli jsme s JJ taxíkem na Dejvickou a metrem jeli do mého poslaneckého bytu. A musím říct – FAKT ugly!! Když už mám zadarmo jezdit metrem, chci trochu úroveň! A ne ten smrad, v kterým tady lidi cestujou. Ani je nenapadne otevřít okna!!! Sedí, smrdí a čumí. Hned v září dám dohromady novelu o základní hygieně v MHD. Od května do září povinně otevřená okna!! Pustím to napříč politickým spektrem.

Konečně zase doma, jak jste si všimli!! Není nad Česko!! Hned v Ruzyni u pasovky cítíte, že jste doma! DOSLOVA.
JJ mě přemluvila ke služební cestě do New Yorku, že prý potřebuje nové profesionální kostýmky. A v Americe stojí polovinu, zvlášť když si teď s dolarem můžete leda tak víte co. Řekl jsem jasně, přece nebudeš vypadat jako moje stará. To dám rozum. Aby voliči netratili tolik, domluvil jsem nám trip do Washingtonu, do Sněmovny reprezentantů. JJ mi tlumočila. FAKT divná země, musím říct!!! Vůbec se teď nedivím, že je nikdo nemá rád. Ten prošedivělej stařík, co jsem se tam s ním setkal, buď demokrat, nebo republikán, se mě jako první zeptal, co mě k nim přivádí. Haha. Čuměl jsem na něj jak na – ehm. Levný nákupy, co asi, ne? řekl jsem JJ. Slyšel jsem ji, jak mu říká něco jako your monetary policy…. Pak se bavíme dál a on se mě ptá, co jsem dělal předtím, než jsem šel do politiky. Haha. Taky politiku, co asi, ne? řekl jsem JJ. Nic jinýho neznám. Slyšel jsem ji, jak mu říká něco jako in dissent political circles…. A on na to, že politika je showbyznys pro ošklivé lidi, a poprvé se usmál. Kurva – snad nemyslel mě, napadá mě teď, když to píšu! A že prý v angloamerickém světě mají takovou tradici, že až když člověk zabezpečí sebe, jde do politiky, aby taky udělal něco pro svoji vlast. Že prý u nich spousta politiků, včetně něj, nebere žádný plat…. No to mě poser!! řekl jsem JJ. Poprvé bylo ticho. U nás byl první i poslední takovej idiot Václav Fišer, a co by teď za senátorskej plat dal, řekl jsem. U nás to děláme opačně. Člověk jde do politiky, aby se zabezpečil, a až když to začne smrdět hodně hustým průserem, jde makat. To jsem řekl jen pro sebe, samozřejmě. Nejsem zas takový IDIOT.
Hned v Ruzyni jsem koupil noviny – a oddechl si. I beze mě NEprošla Kalouskova novela zákona o našich výhodách, náhradách a zlodějinách. Sakra, napadlo mě u východu z letiště. Dyť já ani nevím, jak si koupit lístek?? Co bych dělal??? Dojeli jsme s JJ taxíkem na Dejvickou a metrem jeli do mého poslaneckého bytu. A musím říct – FAKT ugly!! Když už mám zadarmo jezdit metrem, chci trochu úroveň! A ne ten smrad, v kterým tady lidi cestujou. Ani je nenapadne otevřít okna!!! Sedí, smrdí a čumí. Hned v září dám dohromady novelu o základní hygieně v MHD. Od května do září povinně otevřená okna!! Pustím to napříč politickým spektrem.