Pondělí, 18. 7. 2005

Super tvořivý víkend, není nad parlamentní prázdniny! Člověk nemusí pořád lítat sem a tam – myslím samozřejmě letadla…. Seděli jsme se starostou u tobogánu, kuželky ve vodě, klobásky….. Veget! Přišli jsme na to, jak to zařídit s eurokampaní. Přes pár známých založíme agenturu, která uspořádá všechny ty nablblý semináře o EU, kam stejně normálně (když není zadarmo guláš a pivo) nikdo nepřijde. Lidi už zapomněli i na to, že jsme z peněz EU na regionální rozvoj postavili tobogán (pravda: několik týdnů jsme neměli na vodu) a zmodernizovali kulturák (pravda: jeho nájem jsme pak přihráli firmě starostova známýho, která….). Bude se jmenovat buď EUstar, EUstat, nebo EUconsulting, aby to vypadalo aspoň trochu solidně. Já budu – vzhledem k orálním zkušenostem z parlamentu a mnoha poslaneckých cest do afrických a asijských plážových resortů, kde jsem mluvil převážně v pánských klubech – oficiální spíkr, starosta se postará o organizaci. Domluví to s klukama z VB (policie) a požárníkama (hasičema), aby za pár babek udělali menší demonstraci síly… Už jsem si začal psát i úvodní neutrální řeč, zatím spíš myšlenky. Ke každému PRO členství v EU se snažím najít i PROTI…. Někdy je to trochu oser, zatím mám zhruba tohle. PRO: Já a starosta máme kanalizaci. Starostův známý dostal do nájmu zrekonstruovaný kulturák, kde udělal hospodu... Tedy: máme kulturák. Máme tobogán… PROTI: kanalizaci nemají ostatní (což tolik nevadí). Do hospody mu několikrát přišla kontrola, jestli dodržuje hygienu, takže se mu trochu prodražuje podnikání (taky musel toho pražskýho moulu trochu podmáznout). Několik týdnů jsme neměli peníze na vodu na tobogán. Taky nám kvůli němu hrozí ministerská kontrola a pár let v chládku (to tam radši nedám). Až to dodělám, pošlu to JJ k redakci, bude se cítit důležitá. Nebo za ní radši zajedu, aspoň si odpočinu od starý. Už jsme si dlouho…..

Super tvořivý víkend, není nad parlamentní prázdniny! Člověk nemusí pořád lítat sem a tam – myslím samozřejmě letadla…. Seděli jsme se starostou u tobogánu, kuželky ve vodě, klobásky….. Veget!
Přišli jsme na to, jak to zařídit s eurokampaní. Přes pár známých založíme agenturu, která uspořádá všechny ty nablblý semináře o EU, kam stejně normálně (když není zadarmo guláš a pivo) nikdo nepřijde. Lidi už zapomněli i na to, že jsme z peněz EU na regionální rozvoj postavili tobogán (pravda: několik týdnů jsme neměli na vodu) a zmodernizovali kulturák (pravda: jeho nájem jsme pak přihráli firmě starostova známýho, která….). Bude se jmenovat buď EUstar, EUstat, nebo EUconsulting, aby to vypadalo aspoň trochu solidně. Já budu – vzhledem k orálním zkušenostem z parlamentu a mnoha poslaneckých cest do afrických a asijských plážových resortů, kde jsem mluvil převážně v pánských klubech – oficiální spíkr, starosta se postará o organizaci. Domluví to s klukama z VB (policie) a požárníkama (hasičema), aby za pár babek udělali menší demonstraci síly…
Už jsem si začal psát i úvodní neutrální řeč, zatím spíš myšlenky. Ke každému PRO členství v EU se snažím najít i PROTI…. Někdy je to trochu oser, zatím mám zhruba tohle. PRO: Já a starosta máme kanalizaci. Starostův známý dostal do nájmu zrekonstruovaný kulturák, kde udělal hospodu... Tedy: máme kulturák. Máme tobogán… PROTI: kanalizaci nemají ostatní (což tolik nevadí). Do hospody mu několikrát přišla kontrola, jestli dodržuje hygienu, takže se mu trochu prodražuje podnikání (taky musel toho pražskýho moulu trochu podmáznout). Několik týdnů jsme neměli peníze na vodu na tobogán. Taky nám kvůli němu hrozí ministerská kontrola a pár let v chládku (to tam radši nedám).
Až to dodělám, pošlu to JJ k redakci, bude se cítit důležitá. Nebo za ní radši zajedu, aspoň si odpočinu od starý. Už jsme si dlouho…..