BRRRLLLL!

Vím, že mě intelektuálštější čtenáři zase napomenou, že jsem se měl v tom pohnutém svátečním čase třeba radši projít po Staroměstském náměstí s houfem italských hřebců, kteří si tak oblíbili české blondýny, nebo s cukrovím navštívit psí útulek, ale klidně se přiznám: přes Vánoce i na Silvestra jsem rád kynul u televize. Neznám totiž lepší zábavu, než když večer nedopnete džíny, které vám ještě ráno byly celkem dobře. Hned si pak můžete od Ježíška za rok přát nové, o číslo větší…. Nebo vidět Libuši Šafránkovou na všech kanálech najednou…

Skoro si troufnu říct, že mi letos neuniklo nic ze zlatého fondu současné české filmové i televizní tvorby ČT, jíž si kompletně nechávám ujít po zbytek roku: například Hřebejkovy Pelíšky či noví „Bakaláři“, v nichž stále tlustší Miroslav Donutil bohužel „exceluje“ nejen herecky, ale i náměty. Viděl jsem dokonce i silvestrovský Kufr, kde svou lechtivější tvář odhalily jinak serioznější veřejnoprávní tváře jako třeba Vladimír Hron, který svou kariéru založil na tom, že v převlecích slavných za naše peníze hýká jako - Vladimír Hron. Jedna žena – a radši vám neřeknu která - z tria Alena Zárybnická/Iveta Toušlová/Marcela Augustová, dokonce řekla p-r-d-e-l-k-a. Nekecám.
Ještě teď, kdy píšu tenhle sloupek, cítím mezi nohama podivné brnění. Jako by mě chtěla znásilnit Simona Stašová po hodně dlouhém flámu….. Většinu našich filmů a televizních pořadů totiž spojují tak strašné a nevěrohodné sexuální scény, že se vám chce na sex přinejmenším do konce života zapomenout. Režiséři a dramaturgové musí zřejmě být blázniví fetišisti, jejichž sexuální vývoj se zastavil třesením hlavy nad katalogem ženského spodního prádla z Neckermanna. Nebo jsem pervert já, když hlavou třesu jen nad českým sexem. Jak jinak si vysvětlit třeba „sexuální“ scénu Jaroslava Duška a Evy Holubové v Pelíšcích, v níž jinak skvělý herec pobíhá v trenýrkách po bytě, hladí herečce nohu a nakonec zatřese hlavou a udělá brrrrllll… Když pak zklamaně říká, „přicházím s nabídkou kvalitního sexu a…“, nechce se vám ani zkontrolovat jeho trenýrky, jestli přeci jen náhodou… Nebo Miroslav Donutil, kdysi dobrý herec, jenž si ale posledních deset let plete hraní s přehráváním, ve zmíněných „Bakalářích“, kde hraje galeristu/sexuální mašinu? Pominu to, že tvůrcům příběhu stačí k tomu, aby se herec „proměnil“ v náruživého ala-Hispánce, mroží knírek. Ne každý jsme byli ve Španělsku nebo v Latinské Americe a na Kanárské ostrovy jezdí hlavně Češi a Němci, kteří vypadají podobně jako Donutil. Vrcholem divoké sexuální scénky mezi hercem a údajnou majitelkou agentury/jeho milenkou je, když jí seňor Donutil vrazí hlavu mezi prsa a udělá – sí - brrrrllll!
Nevím, ale někdo musel mít jisté potíže při kojení. Nebo na FAMU neučí, na co je dudlík. Ale možná by šéf ČT mohl dramaturgům a režisérům zaplatit projekci v peep show. Za stovku, a neptejte se, jak to vím, uvidí tolik nefalšovaného sexu, že je při natáčení přejde chuť cokoli falšovat.
Jsme přece rozumní dospělí lidé. A děláme to zhruba stejně.