Reflex vs. Instinkt

Ve čtvrtek vyšlo první číslo "společenského magazínu Instinkt", který prohlašuje, že by rád byl konkurencí Reflexu. Proto jsme se s kolegou Čermákem a Honzou Šibíkem vydali na večírek, který Instinkt ve středu večer pořádal, abychom reflexivně zachytili první úder. Ne že bychom nebyli lehce nejistí - když někdo říká, že...

Ve čtvrtek vyšlo první číslo „společenského magazínu Instinkt“, který prohlašuje, že by rád byl konkurencí Reflexu. Proto jsme se s kolegou Čermákem a Honzou Šibíkem vydali na večírek, který Instinkt ve středu večer pořádal, abychom reflexivně zachytili první úder. Ne že bychom nebyli lehce nejistí - když někdo říká, že vám začne šlapat do zelí, a vy zároveň nevíte, jestli na to má sekačku nebo jenom kalí vodu, je to nepříjemné. Nervozita stoupala o to víc, že jsme se sice dostavili v určenou hodinu, ale další dvě hodiny jsme čekali, až se první číslo Instinktu skutečně v sále Slovanského domu objeví.
Když přišlo, vydechli jsme. „Je to dobrý, je to dobrý...“ říkáme si. „To jako myslíte, že je to dobrej časopis, anebo je dobrý, že je to blbý....?“, zeptala se nás jedna dívka, ale nechali jsme její provokaci bez odpovědi.
V půl jedenácté nastal vrchol večera, tombola. Šibík nabral asi osm lístečků, Čermák tři, já dva. „Jestli někdo vyhraje, tak by jim měl za nás něco hezkýho říct,“ prohodil jeden z nás.
„A teď budeme losovat čtrnáctou cenu, kterou je roční předplatné časopisu Instinkt!“ zahlaholil za chvíli moderátor z pódia. „Vyhrává číslo sedmdesát s hvězdičkou v pravém dolním rohu!“
„To jsem já, to jsem já“, zahulákal hromovým hlasem kolega Čermák a hnal se k pódiu. „Tak vám gratulujeme, pane výherce, odkudpak jste?“ zeptal se nadějeplným hlasem moderátor. „Já vám moc děkuju, je to úžasné, zdravím vás za Reflex a myslím si, že ten náš časopis je nejlepší, takže čtěte Reflex....“ odpověděl Miloš do mikrofonu a celý sál to slyšel. Půlka lidí ztuhla a půlka se smála. To už ale Milošovi moderátor rval z ruky mikrofon a jen to, že Miloš měří přes dva metry, ho zachránilo od instinktivního direktu, kterým by byl asi velmi rychle odstraněn z pódia. Tak se alespoň začal urychleně losovat výherce třinácté ceny. Honza Šibík se ještě těšil, že by mohl vyhrát první cenu, zájezd do Mexika, aby pak udělal do Reflexu hezkou mexickou fotografickou reportáž, jenže nevyhrál.
Samozřejmě jsme hnedka informovali o našem vítězství šéfredaktora dr. Bílka. Miloš mu v euforii přislíbil, že mu ten předplacený Instinkt bude po celý rok půjčovat a dr. Bílek byl tímto gestem upřímně potěšen. Tedy pokud bude Instinkt po celý rok vycházet.