Velký Tygr má malé trable

Velký Tygr má malé trable

Velký Tygr má malé trable

Tiger Woods má problém, ale nikdo neví, s čím. Nikdo totiž neví, co se odehrálo minulý pátek v půl třetí ráno na Floridě, kdy nejslavnější golfista světa nabořil před svým domem své auto. Bulvární spekulace mají šťávu.



Je Tiger nevěrný své manželce s ženou pochybné pověsti? Jel Tiger z&#160nějakého tahu? Jel Tiger z nějaké párty, kde si užíval s větším počtem žen? Porafal se se svou ženou, načež ho ona sešvihala golfovou holí? Tedy představa, jak drobná švédská blondýna bije svého o hlavu většího černého manžela, jinak též nejuznávanějšího golfistu světa, ta mě fakt pobavila…



Ostatně nejde o nic jiného, než o ryze společenskou aférku, která (snad) nebude mít žádné závažnější důsledky. Nikdo naštěstí nezemřel, nikdo nebyl vážně zraněn, Woods může dál hrát. Ale je tu nějaké tajemství a koho by nezajímala záhada spojená s jednou z&#160nejslavnějších osobností dneška? Zvlášť když Woods mlčí jako kluk, co by se nerad přiznal, že sousedovi rozbil okno právě on.

Golf je někdy poměrně upjaté společenství bohatých lidí, kde forma překrývá obsah, kde se hrají společenské hry a kde je málo místa pro upřímnost. Občas se ale barvitá pravda života prodere ven - a to je pak legrace. Třeba když přijde na Johna Dalyho a jeho eskapády. Ne že by mi tenhle chlápek byl bůhvíjak sympatický, ale na nic si nehraje. Je to přitloustlý opilec, který umí sem tam báječně prásknout do míčku, ale s&#160ženami mu to nevychází a peníze rychle rozhází. I proto ho mají diváci tak rádi, protože to fádní pole amerických golfových slušňáků dost narušuje, obarvuje.

Tiger Woods po téhle aférce taky už není žádným andělem: provedl nějakou pošetilost a ta nedopadla úplně dobře. Woods je od přírody docela temperamentní člověk, takže pokud došlo v daný den k něčemu divočejšímu, proč se divit? Můžeme si představit mnohé věci, ale pravda taky může být všední – třeba za volantem usnul. Jestli jel z nějaké „akce“ (ať už si pod tím představíme cokoli), tak se to asi dozvíme, protože se určitě najdou nějací svědci a věc se provalí. Jestli se skutečně pohádal se svou ženou, tak se to taky dozvíme - až se budou rozvádět (koneckonců Woodsův otec byl ženatý dvakrát). A jestli v tom bylo něco jiného, tak to Woods možná sám přizná. Třeba za pár dní, třeba za pár let, až bude mít všechno vyhrané a bude mu už všechno fuk.

Nehoda je atraktivní i tím, jak ji americká média ždímají. Na zpravodajských, ale i golfových serverech najdete jak ty zmíněné spekulace, tak seriózní rozbory. Dočtete se chytré úvahy o tom, proč Tiger mlčí, jak by to mohlo ohrozit jeho obchodní značku, co smí a nesmí policie. Anebo proč tahle causa ovládla i tak seriózní média, jako jsou New York Times. Můžete si ale také prohlédnout crash testy Cadillacu Escalade, se kterým Tiger jel. Prostě dokonalé informační pokrytí.

Když Woods hraje, je to někdy téměř nadpozemské. On sám žádný nadpozemšťan není. Stejně jako lidé všude na zeměkouli, může se i on opít, může se hádat se svou ženu, může skotačit s milenkou, může prostě vyvádět nejrůznějšími způsoby. Být pod takovým mediálním tlakem jako je on, nemůže se ani nikdo divit tomu, že občas „upouští páru“.

Být golfovým profesionálem, být kolegou Woodse, tak ho na další golfové akci uvítám s úsměvem a otevřenou náručí: „Vítej Tigere, vítej mezi námi smrtelníky, chybující lidmi… Jsi nejlepší z nás, ale jinak si stejný jako my.“ Myslím, že i Tigerovi by se ulevilo. Je příjemné vědět, že když uděláte nějaký průser, nejste jediný, komu se to přihodilo.







ZELENÝ BAULL
ANDREJ HALADA, www.navzduchu.cz



Vyjádřete svůj názor a hlasujte v rubrice ČESKÁ HŘIŠTĚ! U každého areálu máte možnost přidělit mu jednu až pět hvězdiček. V nabídce jsou zastoupena všechna česká hřiště. Zjistíte také, jak se hřiště líbí ostatním hráčům.

Zelený Baull

Česká hřiątě

Fotogalerie hřią»