Jsou golfistky sexy?

S politováním musím na otázku z titulku odpovědět: moc ne. V prvé řadě je nutno říct, že celý sport není moc sexy. Je to upocená činnost, při které ze sebe musíte vydat hodně fyzických sil a plně se na ni soustředit.



Což platí o sexu taky. Obě činnosti se tak spíše vylučují, než že by spolu souvisely. Buď se zabýváte sportem, nebo sexem. I proto může být sport do určité míry ventilem v případě, že vám sex chybí.


Hovoříme-li o sexu a erotice, pak je – trochu paradoxně – vždycky důležité oblečení. Tedy zda dotyčný objekt vaší žádostivosti vypadá svůdně. Sport vyžaduje specifické sportovní oblečení, a to nebývá zrovna vzrušující. Upřímně: ještě jsem například neviděl basketbalistku, která by v tom podivně plandavém dresu byla sexy. Nejsem si také jist, zda některou ženu vzruší pohled na hokejistu v jeho brnění. Nicméně některé sporty a jejich dresy mají jistý nádech erotična. Rozhodně mezi ně patří třeba plavání, protože v plavkách je tělo hodně odhalené. Docela sexy jsou i dresy na gymnastiku, hezky vypadají i i ženy cvičící aerobik (jen kdyby při tom tak podivně neposkakovaly). Mně osobně připadají sexy cyklistické elastické kalhoty; ovšem výhradně na ženách. Bývají černé, ženám zúží pozadí, udělají jim hezčí nohy. Také oblečení na in-line brusle, které bývá podobné cyklistickému, odhaluje docela svůdné křivky (až na ty „boty“).

Ale celkově se asi žádný sportovní dres nevyrovná tomu, když si žena na sebe vezme typicky ženské oblečení. Když to bude kratší sukně a hezké boty na podpatku, vždycky to zafunguje. A co teprve kostým, lodičky a nějaká průsvitnější košile! O večerních šatech, lesklých tmavých punčochách atd., o tom mluvit netřeba. Pro mě je sexy především dráždivá elegance.

Pravda, golf se hraje v docela elegantním oblečení a mohlo by se zdát, že jistá dávka erotična tu nechybí. Ale žena oblečená do golfového, to je až příliš často unisex nuda. Obvykle si bere stejně jako muž kalhoty a tričko s límečkem. Dívky hrající v minisukních jsou v menšině, v chladnějším počasí je hraní v sukni vysloveně nezdravé. Lascivnější vršek nebývá obvyklý, triko jen s ramínky se na golfových hřištích ani nesmí nosit. A co ženám podle mého soudu na golfu vůbec nepřidává na sex-appealu, jsou golfové boty a baseballové čepice. Jsou absolutně stejné, jako nosí chlapi. Žena, která by tudíž na golfu chtěla vypadat přitažlivě, to má docela těžké.

Vedle vnějších faktorů hrají velkou roli i ty vnitřní. Na jejich začátku stojí otázka: proč jde žena hrát golf? Většinou nikoli kvůli tomu, aby tu sbalila nějakého chlapa. Golf je relaxační, oddychová záležitost, ve které si hodně lidí „vyčistí“ hlavu. Nechcete myslet na nic jiného než na hru - a hra zároveň vyžaduje maximál ní soustředění. Přemítat o věcech vedlejších se nedoporučuje, zkazíte pak hodně ran.

I když ženy bývají docela koketní a vyznačují se na rozdíl mužů uměním dělat několik činností najednou, na golfu se stejně jako muži soustředí především na hru. I ony se trochu uzavřou do sebe a buď hrají o výsledek, soutěží, nebo relaxují. Něco jiného ovšem je, když hra skončí a jdete si sednout na terasu. Tam je to pravé místo a čas, kdy by mohlo začít jisté erotické nebo citové jiskření.

Rok co rok hraju turnaj Miss golf, kde se to krásnými ženami jen hemží. Muži tam bývají v menšině, je na co koukat a můžete si de facto i vybírat. Ovšem i když jsem ve flajtech poznal už docela dost příslušnic něžného pohlaví (starší-mladší, vdané-svobodné, energické-zasněné), vlastně se mi nestalo, že by ve mně nějaká dívka vyvolávala při hře jisté chutě… Příčinou je jak zmíněný fakt málo sexuálně vzrušivého oblečení, tak i to, že dotyčné dívky se skutečně zaobírají hrou samotnou – a na tu myslím i já. Jenže když pak turnaj skončí a večer se koná v klubovně raut, to je úplně něco jiného! Najednou tu není skupina sportovkyň, ale úplně jiná skupina dívek a žen. Najednou jim to v šatech sluší o třídu víc, najednou vrhají pohledy a vy taky koukáte a koukáte… Zatímco erotický náboj při hře se rovná skoro nule, při party to jiskří jak ve stanici vysokého napětí.

Golfový švih je určitě hodně ladný pohyb a ženy při něm vypadají dobře (o hodně lépe než muži, kteří to spíše rvou silou). Pružné tělo mladé hráčky po správném vytočení vypadá ve finální pozici skoro jako pěkná socha. Ale… Je to pořád ta gymnastika, sportovní pohyb těla vykonaný za povýtce sportovním účelem. Švihnout holí, v tom není nic vyzývavého. Ale pohled očí, jemné kroucení vlasů v prstech, pohození hlavou… A když si žena přehodí nohu přes nohu a urovná sukni, když se vás špičkou své lodičky jemně dotkne pod stolem… Jenže to se dělá dobře někde u stolku v kavárně, nikoli na grýnu.



ZELENÝ BAULL č. 232
ANDREJ HALADA, www.navzduchu.cz



Vyjádřete svůj názor a hlasujte v rubrice ČESKÁ HŘIŠTĚ! U každého areálu máte možnost přidělit mu jednu až pět hvězdiček. V nabídce jsou zastoupena všechna česká hřiště. Zjistíte také, jak se hřiště líbí ostatním hráčům.

Zelený Baull

Česká hřiątě

Fotogalerie hřią»