Vybuchne to při Česko-Slovensko?

Teroristickým cílem číslo jedna je u nás bezesporu Nuselský most. Je to stejně jako Twin Towers vizuální magnet, jehož destrukce bude mít násobený efekt. Spadne most sám, metro v něm, zřítí se na domy a benzínku pod ním. Ta vybuchne, vyteklé látky znečiští Botič, otráví Vltavu atd. atd.

Nastane dopravní kolaps, hlavní město zlokabuje. Jediným pozitivním efektem bude, že lidé po čase zjistí, že jezdit autem se dá i jinudy než po té nesmyslné severojižní magistrále. Teroristé holt mají odvahu, kterou magistrátní úředníci nikdy nenajdou.
Věc jistě vyjde. Kdopak si všimne pěti arabsky vyhlížejících sebevražedných mladíků, kteří s plnými krosnami na zádech (Semtex) vstupují do pěti vagónů metra? Žádný piditransportér ty hochy nezadrží a už vůbec ne věčně zachmuření a nevšímaví čeští cestující. U nás si totiž každý hledíme hlavně svého a o ty druhé se nestaráme. Akce by mohla zkrachovat jen tím, že teroristé by si dávali pokyn k odpálení náloží prostřednictvím mobilů. A nepočítali by s tím, že v tunelech mobily nefungují.
Druhým cílem je Sazka Arena. Stačí nálet malým letadlem. Z vojenského letiště Kbely je to sem i blízko. Ale jaký moment zvolit? Který zápas vybrat? Rozhodně žádný s Kazachstánem, tam by mohli být v hledišti bratři muslimové. Dobrý by byl Česko – Velká Británie, jenže Angličané hokej nehrají. Česko-Slovensko tedy stačí, tam ostatně bude hala předžhavená emocemi. Už to úplně vidím. Letadlo proráží unikátní střechu, padá na plochu, vybuchuje, všechno hoří, komentátor ještě stačí vykřiknout „Přepište dějiny...“
Probouzím se ze snových představ. Přiznejte – koho to nikdy nenapadlo? V tom hrůzném divadle je cosi perverzně „přitažlivého“, vzrušivého. Můžeme se takovými myšlenkami zatím zabývat, protože zatím se ještě vše děje daleko. Nejprve přijde na řadu Londýn, pak Paříž...
Takhle uvažovali lidé na konci 30. let. Je to daleko, Hitler k nám ještě nedorazil. Vídeň, Praha, Varšava... Ne, chyba není v tom, že Američané vstoupili do Íráku, chyba je v mozcích těch, kteří útočí. A chyba je, když se takovým „mozkům“ ustupuje.