Byla rošáda s Milionářem připravená?

Vladimír Čech nejdřív dostal padáka z Novy. Každý se podivil: co je to za televizi, která se zbavuje jedné ze svých nejoblíbenějších tváří? Jistě, sledovanost Milionáře klesá, ale pořád je to velmi úspěšný pořad. Sázet na mladé, dravé obličeje, když Novu sledují starší, klidní - to nedává smysl.


Týden po oznámení Čechova odchodu je tu další zpráva: TV hvězda bude moderovat jinou nováckou soutěž T-Mobile renta, kterou připravila Sazka a která poběží v neděli večer v hlavním vysílacím čase. Náhle je jasno, věci mají logiku. Moderátor byl vystřelen nikoli z planety Nova, ale jen z Milionáře, aby po krátkém letu přistál na novém soutěžním satelitu. Dvě mouchy jednou ranou: Milionář dostane novou krev a nová soutěž má od začátku starého dobrého průvodce. Jak chytré!
Že věci nějak podobně dopadnou asi napadlo každého, kdo trochu zná mediální svět, Novu, a ví, že tato stanice se jen tak nezbavuje svých hvězd, které navíc sama objevila a stvořila. A nová soutěž se také nepřipravuje ze dne na den, otázka jejího průvodce se řeší obvykle dlouho. Podle mého soudu byla celá rošáda předem připravena a celý humbuk s vyhozením z Milionáře a nalezením nového místa sloužil jen k tomu, aby televizní stanice opět přilákala pozornost. Byla to docela dobře vymyšlená mediální bublina a zároveň reklama na budoucí pořady. Možná o tom sám Čech skutečně nevěděl, možná ale i on hrál hru na nezaměstnaného pro naivní publikum.
Pokud tomu ovšem tak nebylo, pokud skutečně Nova nejprve bláznivě vrhla svého moderátora přes palubu, aby mu posléze hodila zase zpátky lano, pak je to zvláštní signál pro případné budoucí investory. Tahle stanice letí televizním vesmírem nepředvídatelně a kdo ví, jestli ji nějaká černá díra k sobě nepřitáhne?