Národní odpor?

Národní odpor?

Národní odpor?

Aktuální fotoreportáž fotografa Reflexu z prvomájového průvodu neonacistů v Brně

Není potěšitelné, že se vůbec konal, avšak z té lepší stránky věci lze považovat za dobré, že prvomájový průvod neonacistů svolaný Dělnickou stranou letos do ulic Brna lze z jejich pohledu považovat za neúspěšný. Ačkoliv organizátoři dopředu s jistotou počítali až s několika tisíci, jejich extremistických příznivců se v moravské metropoli sešlo jen několik stovek! I to je však vlastně příliš.




Jinak jako obvykle: zaštiťování se národní hrdostí, soustavný útok na city spoluobčanů stran vlastenectví a projevy sice s typickou dikcí A. H., ale jen velmi na hraně, aby nedošlo k zámince k předčasnému ukončení akce ze strany policie. Například z překladu do češtiny totiž zmizely do jednoho i všechny výroky hostujícího německého řečníka, jež v originále zmiňovaly pojmy rasa či tisíciletá říše apod.



Ani odpůrců Dělnické strany a přidružených neonacistů v Brně nebylo mnoho. Dokonce lze říci, že jich byla jen velmi malá neorganizovaná hrstka. Že by to svědčilo o jakémsi ústupu nacionalismu a rasismu z naší společnosti? Kdepak! Tak daleko bohužel nejsme! Perlička: Dělnická strana v Brně oznámila, že její „pionýrská“ odnož Dělnická mládež získala oficiální úřední povolení vydávat časopis Národní odpor. Smutné!


(pro větší zobrazení klikněte na obrázek - k navigaci mezi fotografiemi pak použijte šipek)



A co si o Dělnické straně a neonacistickém hnutí v ČR myslíte vy? Diskutujte níže.