Doc Air nabízí: Maj Kompjutr

Doc Air nabízí: Maj Kompjutr

Doc Air nabízí: Maj Kompjutr

Na filmové stránce tištěného Reflexu doporučujeme každý měsíc několik dokumentárních filmů ze serveru doc-air.cz. Protože měsíc je dlouhá doba, dovolujeme si vám mezi tím sem tam nabídnout něco zajímavého i prostřednictvím Reflexu online.


Server www.doc-air.cz spravují stejní lidé, kteří už jedenáctý rok organizují Mezinárodní festival dokumentárních filmů v Jihlavě. Z něj pochází také většina nabízených filmů. U nás jde zatím o jedinou podobnou službu, která nabízí legálně ke stažení české i světové dokumentární filmy. Je jich tu v tuhle chvíli okolo stovky a výběr je široký - od drsně intelektuálních kousků rakouského režiséra Ulricha Seidla po populární časosběrné dokumenty Heleny Třeštíkové nebo Olgy Sommerové, které před časem vysílala Česká televize. Některé starší a studentské filmy jsou ke stažení zdarma, jinak se ceny za streamování pohybují obvykle zhruba na úrovni levnější videopůjčovny. Ale film si můžete stáhnout i v Divix nebo DVD kvalitě a vypálit.
To dnešní doporučení je lenivě povánoční. Podívejte se, co tu nabízejí, ale určitě vás pobaví půlhodinový „famácký“ film Jakuba Sommera o trojici kamarádů, kteří se po nocích propadají do světa počítačových her. Jmenuje se Maj Kompjutr (link http://doc-air.cz/mov_detail.phtml?mov_id=156), ke stažení je zdarma a kupodivu nejde o mravoličné varování před zlým virtuálním světem, ale o humorný příběh tří skoro čtyřicátníků – filmového režiséra, houslisty a prodavače erotického zboží, kteří se po nocích noří do chlapeckého světa středověkých bitev v populární hře Age of Empire. Něco málo řečí o virtuálním světě a závislosti se tu také dočkáte, ale jinak je tenhle film především zábavný. A navíc vás překvapí, jak zásadně se svět počítačů a her za těch pár let vyvinul. Příjemnou zábavu.