Proč musí být socialisté pokrytci?

Sledoval jsem tu pražskou billboardovou kampaň s obavami. Nepodepsaná hesla jako Proč mě trápí hluk a špína, Kam až porostou ceny energií, Proč se nestaví levné obecní byty mě dráždily zjevným i skrytým populismem, jen jsem nevěděl, která strana to bije do bubnů před komunálními volbami a trochu jsem se bál. Pointu už znám – sociální demokracie. Docela jsem si oddychnul.


Tedy vlastně nejen oddychnul, ale i zasmál. Protože agresivní, plačtivá a ublíženecká kampaň ve stylu Proč je to tu pořád tak hrozné, mi vadí obecně, ovšem v případě, že ji platí strana, která dlouhá léta spoluvládne na pražském magistrátu, mi to připadá jako mimořádně nechutné. Tchoři se nás ptají, proč to tu tak smrdí. Opravdu pokrytectví v krystalické podobě.
A vlastně ještě horší je, že i sociální demokraté z pražského zastupitelstva musí vědět, že jde o populismus nerealistický. Když vynecháme levoty a kšefty pražských zastupitelů, zbude tu komunální politika v něčem úspěšná a v něčem méně. Nedořešený dopravní systém, časté ústupky investorům, kteří chtějí stavět na posledních zelených plochách a spousta dalších věcí, které by se asi k lepšímu změnit daly. Ale levné obecní byty v Praze jsou nereálné, stejně jako ani stoprocentně socialistická radnice nezajistí levnější elektřinu. To je jenom předvolební pošťuchování těch zakyslých a ublížených. S tím jděte, milí sociální demokraté, do háje.