Ach ty létající prostitutky

Upřímně mě překvapily reakce na článek z posledního Reflexu, který se jmenoval Létající prostitutky a popisoval praxi jedné pražské eskortní firmy registrované v Panamě a provozující prostituci na nejvyšší mezinárodní úrovni. Byly totiž zcela jednoznačně dvojího typu. Pochvalné, spolu s odkazy, kam se inzeráty na tyhle slečny přesunuly, když firma zjistila, že v článku je uvedena její webová adresa včetně vstupního hesla. A stejně jasně odmítavé, které nás (respektive mě jako autora) obvinily z kalkulace a pokrytectví. Prý se pohoršujeme nad luxusní prostitucí, ale hlavně nám jde o to zvýšit si náklad přes ty nahaté fotky slečen, ke kterým se chováme nekorektně a nerespektujeme jejich soukromí, když otiskujeme fotografie, jež nejsou určené pro veřejnost.

Tenhle byznys vždycky byl a bude, proto do seriózního média zprávy o něm nepatří a fakt, že firma z velkých výdělků neplatí daně, není argument. Při zlodějské politice tohoto státu je to prý pochopitelné. Prostě je to zbytečné téma, které čtenářům nic zajímavého nepřinese. Přitom autoři těchhle výtek zjevně nebyli žádní prudérní nevzdělanci, spíš naopak. Prostě si podobná témata ve „svém“ časopise nepřejí.
Bránil jsem se jen mírně. Tím, že mi přijde zajímavá zpráva zevnitř takové firmy, od člověka, který v ní pracoval a přináší velmi přesné a konkrétní informace. Že mi to přijde přínosné, protože jsem o tomhle tématu nic konkrétního nevěděl a považuji za případné doplnit text o luxusních prostitutkách fotografiemi, jimiž se prezentují, a ukázkami z webových stránek. A pokud jde o ono pokrytectví, ani jsem se tak nepohoršoval, jako jsem se divil. To, že to zajímavé téma je, potvrzuje množství ohlasů a že se inzeruje na obálce, je vcelku logické. Když už zajímavé téma máme, snažíme se ho prodat. S jedním z těch kritiků jsme si vyměnili pár zdvořilých mailů, ale nezdálo se, že bychom se navzájem přesvědčili.
Pokud budete mít náladu, zkuste připsat svůj názor. Na druhou stranu chápu, že ňader v českém tisku znatelně přibývá a někteří čtenáři si poněkud popuzeně hájí aspoň těch pár médií, která se nevyžívají v jalových lascivnostech.