Pochybili politici, když byli ochotni vyjednávat s úplatkáři?

Pochybili politici, když byli ochotni vyjednávat s úplatkáři?

Pochybili politici, když byli ochotni vyjednávat s úplatkáři?

Představitelé některých politických stran byli ochotni za peníze změnit zákon.

PŘEDSTAVITELÉ NĚKTERÝCH POLITICKÝCH STRAN BYLI OCHOTNI ZA PENÍZE ZMĚNIT ZÁKON.

MF Dnes vyslala za představiteli politických stran provokatéra, který se představil jako majitel sítě heren Jackpot. Nabízel jim milión korun za to, že upraví novelu loterijního zákona ve prospěch loterijních firem.


Podle informací deníku byl reportér úspěšný u dvou místopředsedů KSČM. Jiří Dolejš a Čeněk Milota prý byli ochotni peníze přijmout. Oba nyní rezignovali na své funkce ve vedení strany.
Místopředsedkyně KSČM Věra Žežulková novinářům řekla, že vedení KSČM nebere rezignaci Dolejše a Miloty jako přiznání viny. Pokud prokážou, že nepochybili, mohli by se podle ní do svých funkcí zase vrátit.
Fiktivní podnikatel jednal i s představiteli dalších stran. Vstřícně se podle MfD zachoval také poslanec TOP 09 Ladislav Šustr. Ten později kromě složení mandátu ohlásil, že nebude ani na kandidátce TOP 09, kde původně pro sněmovní volby figuroval. V souvislosti s případem rezignoval i generální sekretář KDU-ČSL Jiří Stodůlka.

Jak to vnímáte vy? Pochybili představitelé politických stran, když byli ochotni vyjednávat s úplatkáři? „Nedocenili jsme, že je třeba každého příchozího důkladněji prověřit... Tu kauzu ale nevidím jako právní pochybení,“ hájí se Dolejš, který se proto ani nehodlá vzdát poslaneckého mandátu.


Související články:

Bohumil Doležal: LOBBISTA, TO NEZNÍ HRDĚ
(CO PŘINESL DEN: středa 30. září, Reflex.cz, 1. 10. 2009)
Případ „milión za podporu hazardu“, na který dojeli poslanci Šustr, Dolejš a místopředseda KSČM Milota, oživil opět debaty o tom, jak upravit statut parlamentního lobbisty.



Kupředu, levá!
Marek Stoniš: KUPŘEDU, LEVÁ! (Reflex.cz, 30. 10. 2009)
Komunistická strana je přece skrznaskrz prolezlá nemravnou ideologií založenou na třídní nenávisti, neúctě k právu a svobodě. Tedy zločinná od podstaty. Proto je absurdní posuzovat Dolejšův čin podle standardních měřítek politické morálky. To už bychom klidně mohli soudit sériového vraha za to, že zaparkoval auto na místě vyhrazeném pro invalidy.


Bohumil Doležal: SKRZ KOHO PŘICHÁZÍ POKUŠENÍ (CO PŘINESL DEN: sobota 26. září, Reflex.cz, 29. 9. 2009)
Investigativci z MfD připomínají malé uličníky, kteří pohodili na ulici stokorunu přivázanou na nit, schovají se do křoví a čekají, kdo se pro ni sehne – v tom okamžiku cuknou a je veliká legrace.