Ex č. 34

Čtyřiatřicáté číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.

Foto
Foto
Foto


Čtyřiatřicáté číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

Pražskou událostí týdne je divadelní festival LETNÍ LETNÁ. O jednom s vystupujících souborů – divadle Vosto5 – píše Kateřina Kolářová.

Petr Dorůžka se ve svém příspěvku věnuje hlavní hvězdě festivalu španělské kultury Iberica 2006 Gerardovi Núñezovi, který je „mistrem jemných nuancí, náznaků, zvukomalebných krajin a detailně strukturovaných kompozic“.

SUMMER AQUA PARTY na Vostrově v Mnichově Hradišti–Hněvousicích je večírek z rozesmátými barmany, veselými promotéry a skvělou hudbou. Tadeáš Haager doporučuje zejména vystoupení kNot Photogenic.

„Tak nevím, kam patřím víc – do postele nebo do hospody?“ Dan Hrubý si v článku o svém oblíbeném podniku LA CASA BLŮ klade vskutku existenciální otázku.

Naši spolupracovníci Vsevolod Mejerchold a Bertolt Brecht se za pomoci elektronické tužky zamýšlejí nad operou PRODANÁ NEVĚSTOU.

Pražské ART MENU Barbory Klímové: Malíři 06 v Galerii Louvre, Otto Gutfreund v jídelnách Obecního domu a výstava Nic na odiv..? v Kateřinské zahradě u psychiatrické léčebny VFN.

V Karlových Varech začíná FRESH FILM FEST – akce studentská a svěží, česká UDÁLOST TÝDNE.

V Českém Krumlově pro změnu končí MEZINÁRODNÍ HUDEBNÍ FESTIVAL. Dina Šnejdarová doporučuje jeho poslední koncerty.

A ještě jednou FRESH FILM FEST. Irena Hejdová jej článku popisuje jako Festival filmů a flámů. Po přečtení příspěvku budete mít chuť sbalit se a vyrazit směr Karlovy Vary.

Hovořit o BOY GEORGOVI jako o něčem čerstvém zřejmě není na místě, podle Petra Viziny však může stát za to setkat se s ním osobně. Na festivalu MÁCHÁČ u Máchova jezera máte příležitost.

Šéfredaktor časopisu Umělec Jiří Ptáček doporučuje v ART MENU výstavu Jiřího Matějů v Českých Budějovicích a také společný interaktivní projekt Petra Nikla a jeho přátel Nástroje okamžitých her v Pardubicích.

V pardubické BAZALCE jste z centra za pět minut, přitom je tu neobvykle klidné prostředí. Jan Potůček podnik doporučuje jako vhodné místo pro pracovní schůzku.

Původní ideou mikulovského festivalu EUROTRIALOG bylo setkání českých, slovenských a rakouských umělců na „neutrální“ půdě. Letošní ročník však hostí i hudebníky z jiných zemí – například Boban i Marko Marković Orkestar ze Srbska nebo holandské Taxi To The Ocean. Více o moravské události týdne se dovíte v článku Ondřeje Bezra.

Americká kapela Haram bývá přirovnána k Sonic Youth nebo k Drive Like Jehu. Podrobnější pohled Bedřicha Šamani však odhaluje víc.

Jan Dočekal a jeho moravské ART MENU: Jiří Štamfest v Uherském Hradišti, Karel a Tomáš Rossí ve Žďáru nad Sázavou a Miroslav Štolfa v Křížovicích.

Nenechte se zmást názvem podniku GOGO – holky tu u tyčí netancují a striptýz se zde konal jen párkrát v rámci ozvláštnění večírku. Alespoň to tvrdí Karel Veselý.