Ex č. 33

Třiatřicáté číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.

Foto
Foto
Foto


Třiatřicáté číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

Událostí týdne v Praze je vystoupení „německých Beastie Boys“, skupiny Mediengruppe Telekommander v klubu Radost FX
Více vám o nich poví Pavel Turek

Pražskému divadelnímu životu vévodí v těchto týdnech festival Letní Letná.

V rozboru světově proslulých dramat elektronickou tužkou se Bertolt Bercht a Vsevolod Mejerchold věnují dramatu bratří Mrštíků Maryša.

V Klubu 007 vystoupí makedonská straight-edge hardcoreová kapela FxPxOx. O ní ví leccos Bedřich Šamaňa.

Tentýž Bedřich Šamaňa zároveň vysvětlí význam punkového festivalu LET’S GET LAZY AT CITY RATS PUNK ROCK WEEKEND v podniku Modrá Vopice.

Luděk Staněk popsal půvab podniku Blue light v Josefské ulici.

Z několikaměsíční cesty po asijských zemích se vrátila Barbora Klímová, aklimatizovala se a sestavila ART MENU z výstav v Domě u zlatého prstenu, Valdštejnské jízdárně a Uměleckoprůmyslového muzea.

Rande s FMX Ondřeje Kasíka se vám prý může stát osudným.

Dj Krush, Non Phixion, Guru, Sway, Little Brother, A-Track… Hip hop v mnoha podobách nabízí letošní HIP HOP KEMP. Festival s atmosférou. Festival, který Karel Veselý v článku přirovnává k pionýrskému táboru. Festival, jenž je v Čechách událostí týdne.

Akcí, které se v tomto týdnu tlačily na obálku českého EX bylo více. Vždyť například na pardubický SUMMER OF LOVE přijedou KRAFTWERK a TIGA. O prvně jmenovaných píše Jana Kománková, o Tigovi D. A. Rodriguez.

V neposlední řadě tu je TRUTNOV OPEN AIR MUSIC FESTIVAL s headlinery Living Colour. Petr Metelka považuje za černé koně východočeského Woodstocku neokoukané United Cans Unlimited.

Pokud byste si náhodou nevybrali v ČR, můžete zajet do slovenských Piešťan na festival HODOKVAS. Fakt, že zde vystupuje Iggy Pop s The Stooges jsme nemohli nechat bez povšimnutí. Článek o „jedné z nejdůležitějších kapel všech dob“ napsal Mardoša.

Michal Koleček představuje v ČESKÉM ART MENU stálé sbírky Severočeské galerie výtvarných umění v Litoměřicích a zve na výstavu Kamila Linharta do Galerie Benedikta Rejta v Lounech.

Režisér Tomáš Svoboda chtěl uniknout sexuálnímu terorismu, který se zcela legálně toulá po pražských ulicích a vyrazil do Horažďovic. To však neměl navštěvovat místní hospodu U HLAVÁČKŮ…

Architektuře se v EX nevěnujeme zas tak často – tentokrát jsme udělali výjimku a výstavu představující výběr prací soutěže GRAND PRIX OBCE ARCHITEKTŮ 2006 (v Galerii architektury v Brně) jsme označili rovnou za moravskou událost týdne.

MORAVSKÉ ART MENU je věnované třem skupinovým výstavám: v areálu parku hradu Špilberk je pod jednotným názvem Beton rozeseto jedenáct rozměrných soch - ročníkových prací ateliéru sochařství II FaVu, Galerie Brno prezentuje výsledky III ročníku malířského sympózia, jež probíhalo od začátku srpna ve Wannieck Gallery a konečně v Pražákově paláci vystavuje devatenáct grafických designérů z celého světa své plakáty pod názvem Grafický design v bílé krychli (výstava je součástí 22. mezinárodního bienále grafického designu Brno 2006)

Kolegyně Lenka Krbcová strávila dovolenou v Beskydech, kde mj. navštívila i SKLEP U HASTRMANA – viz Na tahu.