Ex č. 32

Dvaatřicáté číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.

Foto
Foto
Foto


Dvaatřicáté číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

Událostí týdne je v Praze festival LOVE PLANET.

Michal Komárek se ve své nové rubrice REKTOR pouští do „kotlinářů“.

Jana Kománková se v pražském podniku Fraktál pustila do vegeburgeru. Mimo jiné.

Karel Veselý by si naopak řadu hvězd festivalu LOVE PLANET nepustil ani doma do sluchátek.

Vladimír Hulec zve na divadelní MIMRAJ 2006. Pantomima ještě žije!

ART menu sestavil Milan Mikuláštík. Obsahuje nejnovější výstavu v Galerii NoD, expozici Rakušanky Leny Knilli a kreace Míly Preslové na zi letenských sadů.

Theodor Pištěk má sice Oscara za návrh filmových kostýmů, významná je však i jeho hyperrealistická a abstraktní volná tvorba. Přesvědčit se můžete nejen na obálce českého vydání EX, ale hlavně v Galerii umění Karlovy Vary, kde jsou vystaveny Pištěkovi práce z posledního třicetiletí.

Skupina KOA vystupuje v tomto týdnu hned na několika místech Čech – rozhodně jeden z důvodů, proč si o ní přečíst článek Ondřeje Bezra.

České ART MENU Radky Pavlíkové je tentokrát zaměřeno na fotografii – zve na dvě chebské výstavy (Pavel Mára v kostele sv. Bartoloměje a Miro Švolík v Galerii 4) a jednu jindřichohradeckou (Akt c české fotografii 1960-2000).

Teplický MOJITO BAR je dobrá dvojka. Nepotkáte tu asociální týpky, nadpřirozené skinheady ani milovníky jetých uzenek. Zato byste zde mohli potkat spisovatele Patrika Linharta.

Šedesátá léta obtisknuta v grafickém designu ovlivněného beatovou hudbou – české i zahraniční hudební plakáty, obaly desek, ukázky z časopisů, vše z let 1962-72. Výstavní projekt PAPEŽ KOUŘIL TRÁVU (do konce září v Muzeu umění Olomouc) je moravskou událostí nejen tohoto týdne.

Odpočinek i edukativní pošimrání nabízí podle Diny Šnejdarové dramaturgie sedmého mezinárodního hudebního festivalu Špilberk.

Moravské ART MENU Martina Mikoláška referuje o těchto výstavách: Quido sen (Ostrava), Absolventi Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě a Běla Kolářová (Ostrava).

Co se skrývá pod slibným titulkem Prsa Dolly Busterové? Příspěvek novináře Romana Konečného do rubriky NA TAHU – nic více, nic méně.