Ex č. 31

Jedenatřicáté číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.

Foto
Foto
Foto


Jedenatřicáté číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

Událostí týdne v pražském Exu je SÁZAVAFEST. O tom žádná.
Tadeáš Haager vysvětluje, proč je SEŇOR COCONUT vaše horší Já.

Dina Šnejdarová hovoří o barokním humoru, který se má objevit v opeře SLUŽKA PANÍ v rámci LETNÍCH SLAVNOSTÍ STARÉ HUDBY.

Petr Metelka obšírně i vzevrubně propere letošní SÁZAVAFEST.

Vedle pražského hudebního programu najdete v Exu, který je k dostání v hlavním městě také programy festivalů HRADHOUSE (včetně doprovodného článku od Karla Veselého), BIGBEAT ČERNVÍR, BESEDA U BIGBÍTU v Tasově, ANTIFESt ve Svojšicích a festivalu ČTVEREC v Dolní Poustevně (jemu se zase věnuje Bedřich Šamaňa).

Básník a spisovatel Pavel Řezníček se věnuje hostinci U Bansethů v Nuslích, kde byl před sto lety bit Josef Švejk.

Vladimír Hulec se věnuje festivalu KRATOCHVÍLENÍ.

Art Menu tentokrát sestavil Jiří Ptáček. Na první pohled vypadá jako dietní menu o dvou chodech, ale nenechte se mýlit. Zákusek je na protější straně.

V Chebu se letos v létě koná dost zajímavých výstav. My jsme na titulní stranu českého Exu vybrali právě začínající restrospektivu představitele tzv. Nové slovenské vlny MIRA ŠVOLÍKA.

Festival ČTVEREC každoročně konaný v Dolní Poustevně v Šluknovském výběžku již dávno není akce orientovaná výhradně na tvrdou hudbu. O letošních dramaturgických záměrech pořadatelů se můžete dočíst v článku Bedřicha Šamani.

České ART MENU Martina Dostála tentokrát představuje dvě výstavy – Eugena Von Kahlera v Chebu a Otakara Kubína v Litoměřicích.

Redaktorka Lidových novin Martina Jelínková doplula po řece Otava až do hospody U VONDRÁŠKŮ v Katovicích u Strakonic.

Tři chlapíci sedící na titulce moravského Exu si říkají PENDULUM a ozdobí jungle scénu na boskovickém Hradhousu. Profil tohoto australského d´n´b projektu od Karla Veselého si můžete přečíst uvnitř čísla.

Zcela jiné hudební zážitky se dají očekávat od festivalu BESEDA U BIGBÍTU. A to přesto, že žánrový rozptyl této akce v Tasově u Veselí nad Moravou je široký – „od tvrdého rocku přes jazz až po cimbálovku“, jak píše Jaroslav Šnajdr.

I tentokrát připravil moravské ART MENU Jan Dočekal –věnuje se výstavám Františka Hodonského st. V Hukvaldech, Aleny Synkové a Vladimíra Komárka v Třebíči a Rudolfa Hanycha v Novém městě na Moravě.

Chcete-li se dovědět, jak to dopadne, když bigbítový moderátor navštíví disco, nalistujte rubriku NA TAHU rozprostřenou na stranách 26 a 27 moravského vydání.