Ex č. 23

Třiadvacáté číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.

Foto
Foto
Foto


Třiadvacáté číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

Pražskou událostí týdne je bezesporu koncert britského hudebníka MATTHEWA HERBERTA. Více se dočtete v mizerném doporučení od Tadeáše Haagera.

Osudový BRUNO FERRARI vystoupí v Paláci Akropolis. D.A. Rodriguez je jedním z mála smrtelníků, kteří dokáží zasvěceně hovořit o tom, co to je psychedelický macho šanson.

Novou inscenaci Divadla v Řeznické ŘÍMSKÉ NOCI hodnotí Saša Hrbotický

ART menu na tento týden vybrala Petra Švecová: Rineke Dijkstra, Jan Šibík, Jaroslav Rössler

Vedle tohoto menu jsou v sekci ART ještě zasvěcené nové pozvánky od Krištofa Kintery a Milana Mikuláštíka.

V rubrice NA TAHU se tentokrát dostaneme do afghánské restaurace v historickém centru Prahy. Brutálně rozemletého hovězího se tu svým legendárním básnivým jazykem dotk Dan Hrubý.

Letos se do EXu přesunula každoroční soutěž LÉTO S BURGUNDSKEM.

A Andrej Halada doputoval ke svým posledním PŘEHRADÁM, jimiž jeho cyklus končí. Jsou to Štěchovice a Slapy.

Festival Tanec Praha neomezuje svou nabídku jen na tuzemskou metropoli. Taneční a pěveckou virtuozitu a osobité herecké kreace mezinárodního souboru GRANHOJ DANS můžete vidět například i v Českých Budějovicích nebo v Táboře. Představení OBSTRUCSONGS, odehrávající se na plyšovém koberci, doporučuje v článku uvnitř čísla Jana Návratová. Česká UDÁLOST TÝDNE.

Bratislavský festival elektronické hudby WILSONIC překračuje svým významem hranice Slovenské republiky. I proto se o něm můžete dočíst v českém i v moravském vydání EX. Článek napsal David Beránek.

Tři výstavy tří výtvarných osobností doporučuje v českém ART MENU Martin Dostál: Josef Váchal v Pardubicích, Petr Nikl tamtéž a Milivoje Unković v Pzni.

Mladý hudební publicista Lukáš Franz si oblíbil hamburgry a steaky v ústeckém RED HOT BY THE WAY RESTAURANTU. Baví ho na něm mimo jiné i to, že sází na styl.

Irský písničkář GLEN HANSARD a jeho sólový debut jsou s Českem svázáni víc, než by se mohlo na první pohled mohlo zdát. Prozradíme, že deska se jmenuje podle známé knížky Josefa Škvoreckého. Více se můžete dočíst v článku Ondřeje Bezra. Hansardovo miniturné po moravských městech jsme každopádně vybrali jako místní UDÁLOST TÝDNE.

Miroslav Tichý v Brně, Václav Stratil v Kuřimi a Jana Hojstričová v Ostravě – tyto tři výstavy tvoří MORAVSKÉ ART MENU Františka Kowolowského.

Pokud vás ve Znojmě někdo pošle na Věčnost, nemusíte si to brát osobně. Třeba vám jen doporučuje návštěvu místní stejnojmenné restaurace. Podobně jako Karel Veselý v rubrice Na tahu.