Ex č. 21

Jednadvacáté číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.



Jednadvacáté číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

Zásadní akcí aktuálního týdne je v hlavním městě FRINGE FESTIVAL PRAHA. S detaily i obecnostmi, zajímavostmi i tím, co si za žádnou cenu nesmíte nechat ujít vás seznámí Vladimír Hulec.

V Abatonu vystoupí NATACHA ATLAS, zpěvačka s ornamentálním hlasovým projevem a sklony klonovat elektroniku, západní šanson i pop s blízko a středněvýchodní hudební tradicí. Zasvěceně o ní pohovoří Ondřej Bezr.

Pozoruhodné osobnosti, které čekají, až je objevíte jakož i zavedené hvězdy dalšího týdne na PRAŽSKÉM JARU 2006 vám představí Dina Šnejdarová

Vít Kremlička virtuosně vylíčil existenci podniku Tlustá koala na Novém Městě.

Petra Švecová doporučuje návštěvu těchto fotografických výstav: Anima v Gallery Art Factory, krajiny Melkera Blomberga v Café Nordica a soubornou výstavu studentů katedry fotografie FAMU v kavárně Velryba.

V Domě umění města Brna je vůbec poprvé uceleně k vidění dílo svérázného fotografa a výtvarníka MIROSLAVA TICHÉHO. Výstava, která by určitě neměla uniknout vaší pozornosti.

INDY A WICH měli původně v těchto dnech vydávat své druhé album. Proč vyjde až na podzim se můžete dočíst v článku Karla Veselého. Stejně jako to, proč navštívit akci Queens Hip Hop Massage ve Frýdku-Místku, kde kromě zmíněné dvojky vystoupí také třeba Orion nebo James Cole.

Motorem inscenace SMRT HIPPODAMIE v Městském divadle ve Zlíně je hudební doprovod, který spolu s hereckou akcí tvoří symbiotický celek – více v článku Jany Novorytové.

Moravské ART MENU Jana Dočekala: Michael Rittstein v Ostravě, Karel Haloun v Brně a tvůrci z Galerie z ruky ve Žďáru na Sázavou.

Rubrika Na tahu je tentokrát o zlínském CHELSEA PUBU.

Francouzsky zpívaný pop MIOU MIOU zaujal nejen Martina Černého (viz. článek uvnitř EX). Jejich čerstvé album La La Grande Finale je povedené a koncert v Divadle Pod lampou 26. května jsme označili jako Událost týdne.

Bedřich Šamaňa zve na další ročník táborského FREE DIM FESTU. Tentokrát se odehrává na jiném místě než v minulých letech, line-up je však podobně nabitý.

České ART MENU Michala Kolečka: Silvia Bächli v Českých Budějovicích a Kateřina Vincourová v Liberci.

Chotusická hospoda U VÁCLAVA není žádný luxusní restaurant. O to je ale podle Jana Furthimwalda příjemnější dát si v ní dobře čepované pivo.


.