Ex č. 19

Devatenácté číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.

Foto
Foto
Foto


Devatenácté číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

Událostí týdne v Praze je festival soudobých vizuálních stylů DATATRANSFER v divadle Archa. Více o něm napsal michal nanoru. Nebudete věřit svým očím.
V Paláci Akropolis se o víkendu koná první mezinárodní festival jazzové improvizace v Čechách – FREE JAZZ FESTIVAL PRAHA 2006. Více a zasvěceněji se o něm rozepíš Ondřej Bezr.
Dina Šnejdarová zahajuje seriál aktualit o PRAŽSKÉM JARU. Čeho byste si měli tento týden všímat a co by vám nemělo uniknout.
Tadeáš Haager pojal svoji roli v rubrice NA TAHU vskutku zodpovědně a vydal se hledat ideální trasu „napříč pajzlem“. Tedy noční bojovou hru pro otužilé, kteří se nebojí vejít do míst „kam nemůžete zajít s laptopem, protože by vám ho polil dělník. Nemůžete tam jít s holkou na první rande, protože byste byli za dělníka.“
Kateřina Rathouská recenzuje představení SPORTŠTYK v Divadle Komedie.
Andrej Halada doputoval k přehradě Les království, nedaleko od Dvora Králové.
Ve svém výtvarném MENU vybrala PETRA ŠVECOVÁ samé fotografické výstavy, jak je jejím zvykem: tentokrát to je Antonín Kratochvíl ve vlaku, Filip Láb a Bára Mrázková ve Špálovce a Jan Svoboda v Ateliéru Josefa Sudka.
Republikou projíždí vlaková souprava s portrétními fotografiemi ANTONÍNA KRATOCHVÍLA. V tomto týdnu se zastaví v Hradci Králové, a vy tak máte možnost zhlédnout Kratochvílův soubor PERSONY na místním nádraží v Galerii ve vlaku.
Aktuální druhé album mariánskolázeňské kapely 100 °C sice nesklidilo nadšené recenze, síla téhle party je však jednoznačně na koncertech – více v článku Petra Wagnera.
To loňské debutová deska kNOT PHOTOGENIC bylo v mnoha anketách označeno za událost roku. Mezinárodní projekt producenta Borise Carloffa, rappera Boba Mustarda a zpěvačky Charlie One stojí za to i na koncertech. Píše o tom Karel Veselý.
České ART MENU Radky Pavlíkové: Metaxo Hemenex v Lounech, Český dřevák v Chebu a Petr Nikl rovněž v Chebu.
Budete-li chtít zajít do hospůdky U VOCTŮ v Rokytnici v Jizerských horách, raději si předem zarezervujte stůl – doporučuje to Petr Metelka.
STEP STYLE RIO DE RIVIERA je jeden z prvních letošních větších festivalů. Zahrají na něm například výše zmínění kNot Photogenic, Monkey Business, Khoiba nebo francouzský DJ Flo. Moravská Událost týdne.
Na rozdíl od jiných písničkářů, doprovázejících se na akustickou kytaru, je JAMES HARRIES v první řadě hudebník, až potom textař. Podle Ondřeje Bezra byste si neměli nechat ujít jeho moravské koncerty.
Jan Dočekal ve svém ART MENU tentokrát referuje o těchto výstavách: Boris Jirků v Křížovicích, Kanta, Kundera a Vyskočil v Jihlavě a Jakub Špaňhel v Kuřimi.
Podniku Film Café ve Zlíně se říká ŠANTÁN. Scénárista Tomáš Hodan tady rád vymýšlí své projekty.