Ex č. 16

Šestnácté číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.

Foto
Foto
Foto


Šestnácté číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

Událostí tohoto týdne je koncert konžského soundsystému KONONO NO.1 v Paláci Akropolis. O tom žádná.

LUCIANO SUPERVIELE, který koncertuje ve středu v Abatonu, je nejmladším členem renomovaného argentinsko-uruguayského Bajafondo Tango Clubu, skvělým remixérem a výtečným pianistou. Více o něm napsal Ondřej Bezr.

V Klubu 007 zahraje CHRIS BROKAW, legenda americké nezávislé scény, který hrál s J. Mascisem, skládal pro Evana Danda a zakládal Codeine. A o den později Angličané THAT FUCKING TANK, kterým prý za koncert stačí jen benzín a alkohol. Více Jan Total.

O skupině GOGOGO AIRHEART, která vystoupí pro změnu také v Klubu 007, píše Bedřich Šamaňa.

Režisér Tomáš Svoboda se zastavil v hospodě U ROTUNDY na Starém Městě. Naslouchá tam dunění hlav filosofů a časem prý odejde.

Jan Kerbr zhodnotil inscenaci Richard III. v Národním divadle.

Menu z aktuálních výstav pro tento týden vytvořila Petra Švecová - to znamená, že tento týden se budeme soustředit na fotografii.

Limitovaná edice alba COLLECTED bristolských MASSIVE ATTACK není jen kompilací největších hitů. Na přidaném dual disku se nacházejí i dosud většinou nevydané rarity a také všechny videoklipy kapely. Nejen česká událost týdne.

Smetanova MÁ VLAST patří mezi „národní poklady“. Jak si s jejím nastudováním poradí dirigent Ondřej Kukal, se můžete přesvědčit 27. dubna v Hradci Králové. Doporučuje Dina Šnejdarová.

Britská dvojice THAT FUCKING TANK bourá posluchačům díru do hlavy, i když zesilovače má nastavené jen lehce nadprůměrně. V sobotu 22. dubna navštíví Tábor. Více Bedřich Šamaňa.

České Art menu Michala Kolečka: Michal Gabriel v Klatovech a Bob Bonies v Českých Budějovicích.

V kraji zvaném České Švýcarsko, v obci Dolní Chřibská, stojí usedlost jako vystřižená z alpského žurnálu. Říká se jí NA STODOLCI a kromě jiného je v ní také příjemná hospoda, kterou navštívil Martin Schulz.

Moravskou událostí týdne je další ročník festivalu JAZZFESTBRNO. O tom, že program je letos opravdu nabitý, přesvědčuje uvnitř čísla redaktora EXu i všechny čtenáře Petra Konrádová.

United Grooves 2006 Tour se v tomto týdnu posouvá z Čech směrem na Moravu a zase zpět. O její hlavní hvězdě, americkém hiphopovém producentovi OHMEGU WATTSOVI, píše Karel Veselý.

Moravské výstavy tentokrát očima Davida Možného: stálá expozice v nově otevřené brněnské Wannieck Gallery a dvě výstavy v Domě umění města Brna – Jiří David a Pavel Doskočil.

Útulná, domácky působící osvěžovna - taková je podle novináře Davida Daniela brněnská hospoda U KAPLIČKY, kterou provozuje bývalý absolvent JAMU Pavel Vrzal.
A Andrej Halada zve na výlet na Dalešickou přehradu.