Ex č. 8

Osmé číslo samostatné přílohy Ex ve třech mutacích: pražské, české a moravské.

Foto
Foto
Foto


Osmé číslo samostatné přílohy EX ve třech mutacích: české, moravské a pražské.


Pražskou událostí týdne je festival dokumentů, jejichž autoři obětovali svým filmům sami sebe. Má název Selfshooters a přináší vám jej Reflex.

Reflektor napsal Vojtěch Rynda a zaměřuje se na filmy Hostel a Tygr a sníh.

V indickém restaurantu Haveli vaří Indové, obsluha je tu cizokrajná , chleba pečou v tandůru a stolní náčiní má exotický půvab. Více Jana Kománkova v rubrice Na lačno.

Elektronická hudba v prvoligovém podání v pražském Abatonu – festival Sperm doporučuje Knoflenka.

Dina Šnejdarová se zaměřuje na dva pražské koncerty soudobé hudby – sobotní v Lichtenštejnském paláci a pondělní v Dvořákově síni Rudolfina.

Jan Kerbr napsal recenzi na inscenaci Jistě, pane ministře Divadla na Vinohradech.

Pražské art menu Barbory Klímové: Finské umění PO607 (NoD Roxy), Lucie Krejčová (Galerie Dooka) a Rodinná pouta (Galerie Černá labuť)

České art menu Martina Dostála: Naturalia (Dům u Jonáše ve Východočeské galerii Pardubice), E. Boudin a barbizonci (Oblastní galerie Liberec) a Luděk Vojtěchovský (Galerie Art Chrudim)

Moravské art menu Jana Dočekala: Jan Zrzavý (Galerie Jana Zrzavého V Telči), Škrdlovické hutní sklo (Horácká galerie v Novém Městě na Moravě) a Max Švabinský (Muzeum Kroměřížska)

Naši recenzenti hodnotili alba The Knife, Sinéad O´Connorové a Ja Rule

Lenka Dusilová vydala skvělé album Mezi světy a objíždí republiku s nově sestavenou kapelou – v tomto týdnu vystupuje například na jižní Moravě a také v Litoměřicích. Najdete jí na moravské obálce a článek o ní z pera Onřeje Bezra v českém i v moravském vydání EXu.

Michal Lang nastudoval V Národním divadle moravskoslezském klasickou hru Maryša bratří Mrštíků. O tom, že se inscenace povedla se vás snaží přesvědčit Pavla Bergmannová.

V plzeňské Galerii Azyl byl „Na tahu“ Jakub Joshua Johánek ze skupiny 100°.

Českou obálku zdobí postavička z jedné ze čtyř povídek z filmu Fimfárum 2, který právě přichází do kin.

Libor Tampier navštívil improvizované představení Téma sport (I. divadelní klauniáda) v Šaldově divadle v Liberci.

Místo vhodné pro obchodní i milostné schůzky, ale i pro chvíle samoty s oblíbenou knihou. Taková je ostravská Kavárna Daniel podle Tomáše Zeno Václavíka.