Ex č. 9

Režisér Igor Chaun vs režisér Petr Zelenka. Konference Víry ohně, pořádané Triumfálním centrem víry, se zúčastnil Petr Holec. František Straka se chystá zažalovat Mladou frontu Dnes kvůli údajnému braní kokainu. Co dnes světu nabízí český hudebník? Causa Ray Charles.

Foto
Foto
Foto


Druhé číslo samostatné přílohy Ex a to hned ve třech mutacích: české, moravské a pražské.

Třetímu pražskému EX-u dal tvář Michael Stipe z kapely R.E.M., kteří v neděli vystoupí v Sazka Areně. Více Vám o něm a o nich poví Honza Dědek.

Tomáš Baldýnský se zmíní o filmech Zblízka, Život a smrt Petera Sellerse („pozoruhodný film, v němž slavní herci hrají slavné herce“) a Yesmeni („je to jen o videozáznamu aktivit recesistické dvojice, která – pod názvem Yes-Men – provádí společenskou kritiku za pomoci humoristických diverzí“).

Babe LN říká, že DJing není jen o točení vinylem. Je to konceptuální umění.

Nad divadlem DISK zakrouží Vladimír Čepek.

V restauraci Universal jedla a pila Daniela Glozová.

Honza Dědek přinesl poslední, skutečně namakaný díl seriálu o zvětšování penisů (exkluzívně ilustrovaný Markem Doušou). Během četby jistě oceníte, že EX se dá pohodlně udržet jen v jedné ruce.

Moravský EX sází možná trochu pošetile na inscenaci, kterou dosud nikdo neviděl – Žebráckou operu v ostravském Divadle Jiřího Myrona.

Zato Tomáš Sýkora v brněnském ETNO café již byl, a to osobně, a vše si důkladně zaznamenal.

V Čechách důrazně upozorňujeme na výstavu Michala Pěchoučka v ústecké Galerii Raketa. Už brzy totiž skončí.

A Petr Stupka, kuchařský čaroděj, objeví v jistém nenápadném motorestu skutečný ráj jedlíků.