Ex č. 2

Uvnitř článku najdete druhé číslo samostatné přílohy Ex a to hned ve třech mutacích: české, moravské a pražské. Každá přináší aktuální programy kin, divadel, klubů a koncertních sálů v daném regionu a k tomu výběr z nabídky výstav. Dále je tu knižní servis, který připravuje redakce EX ve spolupráci s Jiřím Rulfem, a upoutávky na vybraná CD a DVD.

Foto
Foto
Foto

Druhé číslo samostatné přílohy Ex a to hned ve třech mutacích: české, moravské a pražské. Každá přináší aktuální programy kin, divadel, klubů a koncertních sálů v daném regionu a k tomu výběr z nabídky výstav. Dále je tu knižní servis, který připravuje redakce EX ve spolupráci s Jiřím Rulfem, a upoutávky na vybraná CD a DVD.

Tentokrát jsme za kulturní události týdne vybrali samá divadelní představení.
V Praze je to inscenace Divadla Continuo nazvaná Letokruhy, která je k vidění v úterý 18. a středu 19. ledna v paláci Akropolis. Zasvěcený komentář k ní napsal Vladimír Hulec z Divadelních novin.
Tomáš Baldýnský se jen lehce otře o Kameňák 3, který se chystá válcovat českou kotlinu, ale pak se raději zabývá Projektem 100, jenž v něm zažehne horlivost pouličních kazatelů: „Armády troškovských skřetů jsou možná neporazitelné, my však máme zač bojovat. Kéž je toto hodina, kdy spolu vytasíme meče. Vyjeďte se mnou. Proti nim, za smrtí a slávou. Do zloby i do zkázy, do rudého svítání! Za lásku, za krásu, za vtip. Za film.“
V hudbě se s Janou Kománkovou dostaneme k Chucku Berrymu, jehož skladby jsou „příliš zásadní součástí kulturního oparu, který se vznáší nad moderním světem, než abyste jim mohli uniknout.“
Rubrika Na tahu se tentokrát týká žižkovské restaurace Mozaika. Odtud vede proklatě duchaplný oslí můstek k Menu Petra Volfa, jež se skládá z Josefa Sudka, Pavla Brázdy a Stefana Sagmeistera.
Honza Dědek ve svém Metrosexuálovi pokračuje v naučném seriálu o zvětšování penisů. Tentokrát ťal do živého: zabývá se totiž metodami chirurgickými.
Hana se přizná Haně, že svého času sjížděla Speedy Santu, a Veverka Huli podrobněji představí sebe a svůj tým. A především vám poradí, jak můžete udělat něco pro své zdraví.

Česká mimopražská mutace doporučuje divadelní festival Kult 7, který proběhne od středy 19. do soboty 22. ledna v Ústí nad Labem, konkrétně v klubu Circus a v Národním domě.
Milan Tesař komentuje chystaný koncert –123 minut v libereckém Casta Clubu.
Renomovaný gastronomický odborník Ivan Vodochodský doporučí svoji oblíbenou restauraci na okraji Hradce Králové.

Kulturní událostí týdne na Moravě bude jistě česká premiéra Řeckých pašijí Bohuslava Martinů 16. ledna v brněnském Janáčkově divadle. Operní představení vzniklo spoluprací londýnské Královské opery Covent Garden s Národním divadlem v Brně.
Vladan Šír popíše nenápadnou generaci mladých výtvarníků vystavujících v Domě pánů z Kunštátu. Bývalý šéfredaktor časopisu Umělec tvrdí, že to budou právě oni, kdo v příštích letech určí trendy českého výtvarného umění.
Rozkoše hostince U Bláhovky pro vás zažil na vlastní játra Tomáš Sýkora.


Redakce a inzerce:Informace o příloze EX .