13. březen 2002

Tenhle týden opět lítám mezi Bohnicemi a Opatovem, tedy místy svého "starého" a "nového" života, strhávám tapety, platím účty, stěhuji počítače, gypsuju a natírám zdi a chodím po úřadech. Následkem toho pochopitelně nemám kdy (a ani kde) psát nějaké zápisky. Nicméně se musím podělit o jednu příhodu, která se mi přihodila právě před malou chvílí, když jsem si po delším čase opět sednul k počítači a vybíral svou e-mailovou schránku. V první polovině února jsem si intenzivně hledal nové místo a 12. jsem napsal i do jedné (zatím nejmenované) velké akciové společnosti, která sama sebe na svých internetových stránkách hodnotí jako "moderní a dynamickou farmaceutickou společnost."
Pochopitelně jsem jim nabídl své služby a pochopitelně jsem čekal, že dostanu nějakou přijatelně zamítavou odpověď. A dostal.
Jenže až dnes, 13. března. Podle očekávání jsem se dozvěděl, že "při výběrovém řízení dali přednost jinému uchazeči." Podepsána mgr. P. V., Specialista pro nábor a výběr.
Jaké to bylo výběrové řízení, když jsem od nich měsíc nic neslyšel? Proč se mě na nic nezeptali a proč mi neřekli v čem je jiný uchazeč lepší? Zeptali se hvězd, četli z kávové sedliny, nebo si prostě jen nechtěli nějakým obyčejným človíčkem přidělávat práci a jejich chování jim připadá naprosto korektní? Jestli se nemýlím, patří milá P. V. nejspíš mezi ty, kteří nechápou, co mají lidé proti velkým korporacím.