20. listopad 2001

V soumračné zóně na mlhavých hranicích mezi realitou a šílenstvím roste zvláštní strom. Kdo pod ním usne, ten po probuzení najde v hlavě šílenou teorii, které se pak nemůže zbavit. Stalo se to Newtonovi, stalo se to i mně. Zjistil jsem, že inteligence se neskrývá v mozku, ale v ledvinách.
Přišel jsem na to - jak jinak - když jsme v sobotu s Jiříkem B. čelili hrozícímu prochladnutí popíjením grogu. S tím, jak se moje ledviny musely vyrovnávat se stále větším tlakem, pocítil jsem u sebe i pronikavé snížení inteligence. A v ten moment mi to došlo v celé šíři.
Myšlení je v ledvinách. Důkazem budiž zasloužilí alkoholici se zničenými ledvinami. Lékaři nám tuto skutečnost tají z nízkých důvodů - jinak bychom si od nich nenechali ledvinu vzít, čímž bychom jim odřízli přísun náhradních ledvin, které potřebují k systematickému posilování vlastního intelektu, narušeného pitím erárního špiritusu. Nejhůř jsou na tom lidé, kterým vzali ledvinu úplně a jsou teď závislí na té umělé. Při dialýze totiž ve skutečnosti umělá ledvina jen zpracovává informace, které člověk přes den zachytil, aby se nepřišlo na to, že už nemá žádné vlastní rozumové centrum...
Takových teorií mám víc. Trochu se podobají známým teoriím konspiračním, ale jsou rozhodně mnohem víc IN. Proto jim říkám teorie inspirační. Máte-li také nějakou, dejte mi prosím vědět. Možná by z nich byla pěkná sbírka :-))