Řezat a řezat!

Řezat a řezat!

Řezat a řezat!

Myslím, že by se mělo našim magistrátním, republikovým i evropským úředníkům přidat! Odvádějí skutečně brilantní práci! Tak kupříkladu takové ministerstvo pro lidská práva. Až teď jsem si všiml, že vůbec takové máme! Vymýšlí toto – plácneš dítě přes zadek? Rukou – O. K. Vařečkou – malér.


„Později chceme zavést pokuty,“ říká – alespoň podle tisku – ministryně Stehlíková. Kolik tak bude za jedno plácnutí vařečkou? Kolik za tři? Budou děti muset ty rány počítat, aby to mohly úřadům nahlásit. Takže dáte dítěti pětadvacet na holou – a rodina nemá na jídlo! To nemluvím o facce! Pak si pořiďte děti!
A kdo založí Fond na ochranu týraných rodičů?Nebo další oblast činorodosti našich úředníků – tentokrát pražských. Herny.
První náměstek primátora Blažek se (za plat z mých daní) zabývá nápady, jako že herna nesmí být v obecních domech (nechápu), musí být minimálně 50 metrů od vybraných budov, například školy (nechápu) … Člověk čte ten jejich výmysl a zůstává mu rozum stát a vlasy hrůzou taky.
Povinná kontrola věku hráčů? Jak povinná? Mládež smí hrát od 18 let – to platí léta a rozumný provozovatel herny si mládež přibližného věku jistě ve vlastním zájmu proklepne. Ale neumím si představit, že by někdo mého sedmdesátiletého kamaráda (jméno raději neuvedu) povinně kontroloval?
Umístit cedule o škodlivosti hraní! No to snad … To já bych umístil nějakou ceduli na pražský magistrát!
A další geniální nápady přicházejí přímo z Bruselu. Do roku 2015 zrušíme bezdomovce! Musí to ale nějak šetrně sdělit majiteli našeho domu, že mě nebude smět vyhodit z bytu, když mu nebudu moci platit ten neregulovaný (v roce 2015) nájem. Protože jinak se dostaneme do konfl iktu s evropskými směrnicemi a co s námi pak bude?
On dostane pokutu a já jako bezdomovec půjdu do takového sběrného tábora pro lidi, kteří nevyhovují … A to, prosím, platíme!


Autor je šéfredaktorem časopisu Sorry



STOPTIME FEFÍKA: ŘEZAT A ŘEZAT! - aktuálně v Reflexu č. 18/2008