Denní porce soap opery

Denní porce soap opery

Denní porce soap opery

Letos nemůžu od obrazovky odtrhnout oči. Napínavější soap-operu aby pohledal. Kdy se poprvé políbí? Ona je chytrá, pracovitá a z dobré rodiny. Má nevěrného manžela a vyprahlé srdce. V práci je proto vždycky včas, denní rozvrh si vede s pedantickou přesností. Touží po moci. A samozřejmě po lásce.


On je o čtrnáct let mladší a ještě neztratil ideály. Mezi moderní elitu vtrhl díky šarmu, inteligenci a studiu. Když se rozohní, je neodolatelně sexy. Bojuje za pravdu. Ale na nějakých pět minut nehledí a jeho podnikové zprávy bývají chaotické.
V práci se vídají často. Hodně toho o sobě vědí. Jsou sice konkurenti, ale jde jim o společnou věc. Znají do detailu názory druhého, polemizují často a náruživě. On jí minulý týden s nonšalancí sobě vlastní řekl, že jedenadvacet společných debat stačí. Prý už nemá čas, rád by se věnoval jenom budování vlastní kariéry. Ona je z toho smutná. To pensylvánské jednání teď, v úterý, bylo přece tak zásadní. Měli se na ně líp připravit.
Každý den v deset večer čekám na svou pravidelnou dávku emocí. Na chvíli, kdy se do sebe zamilují a budou spolu v černobílém domě žít až do smrti.
Můj manžel tvrdí, že jsem na prezidentské kampani Spojených států závislá. On totiž jede v pohádce, jež svou krutostí předstihne i bratry Grimmy. Je o diktátorovi, který se rozhodl, že živého ho z trůnu nesesadí.
Problém je, že jeho denní dávku zimbabwských elegií vysílá BBC, mí Kandidáti běží na CNN.
A televize je jen jedna.



Veronika Bednářová (SAMA MEZI MUŽI): DENNÍ PORCE SOAP OPERY – aktuálně v Reflexu č. 17/2008