Sex bez pana Božského

Sex bez pana Božského

Sex bez pana Božského

Není náhodou gay? Rozvede se letos? Chci vůbec dítě? Tehdy, před lety, jsem netušila, že existuje seriál, který si od nás, věčně svobodných, bere inspiraci plnými hrstmi. Že normálně opisuje příhody i hlášky, které si vyprávíme v soukromí českých barů.


Sex ve městě jsem objevila až v New Yorku, kde bylo na začátku jedenadvacátého století trendy půjčovat si epizody čtyř profi žen na dévédéčkách a o sobotních odpoledních na ně s přáteli či s Přáteli koukat tak dlouho, až den nepozorovaně vklouzne do nočního života, v němž se ze žen, které se nevdávají a nerodí děti, stávají opravdové královny. Celovečerní film Sex ve městě bude mít premiéru na konci května a producenti děj filmu tají. V barech šedesáti sedmi zemí, kde se seriál vysílal, se proto diskutuje. Čím větší tajnosti, tím větší zvědavost. I dva kluci, co lepí na pražském Karlově náměstí plakáty a jsou ve věku těch úplně, ale úplně nejmladších Samantiných milenců, minulý týden živě diskutovali, o čem film asi bude. Procházela jsem kolem a nevěřila svým uším.
Díky novináři z BBC se provalilo, že Charlotte je těhotná (to by ještě šlo). Spekulace ovšem neberou konce – je pravda, že film zahájí letošní festival v Cannes? Nebude se náhodou odehrávat ve Francii? Vezme si Carrie, která už deset let hledá odpověď na otázku, jestli můžou ženy prožívat sex jako muži, opravdu pana Božského?
Sama Sarah Jessica Parkerová navíc před pár dny tak nějak obecně varovala, že film je vážnější, než většina diváků čeká. I tak ale pevně doufám, že nebude tak zle, aby se vdala. Carrie je přece symbolem seriálu, který jako vůbec první oslavoval nejen svobodné ženy, ale hlavně ženskou svobodu. Je tak geniální, že drží pohromadě i ve chvíli, kdy pro vás nejsou problémy čtyř žen momentálně aktuální.
A že by se Carrie měla ve filmu vdát, jak píše jeden fanoušek, aby nezůstala sama, až zestárne? Nesmysl.
Copak si dovedete představit, že by někdo, jako je Carrie Bradshawová, vůbec někdy zestárl?



Veronika Bednářová (SAMA MEZI MUŽI): SEX BEZ PANA BOŽSKÉHO - aktuálně v Reflexu č. 13/2008