Pátek 28. března

"Mám nového hrdinu. Je to tlusťoch, ale je to tak chytrý tlusťoch, že bych ho i brala," chrlila jsem večer po telefonu na Filipa. Dělala jsem si legraci, ale fakt je, že dokument Bowling for Columbine mě prostě dostal.

Běžela jsem na něj z práce ve dvě místo oběda. Bylo to o pajcku levnější a přitom jsme byli ve velkém sále multiplexu rozprášeni jen čtyři, takže se asi stanu propagátorkou odpoledních představení.

Vůbec jsem poslední dobou měla štětí na filmy. Názvy Opilí láskou a Láska po francouzsku zní o hodně víc romanticky, než jak filmy romantické ve skutečnosti jsou a po Pianistce na ČT jsme měli s Filipem výborný sex.

Včera jsem měla sraz s klukama z kapely a bylo to moc fajn, protože se s nimi cítím jako doma. Zkusíme spolu zase zkoušet a mimochodem jsem se dozvěděla, že každý kluk, který chce mít holčičku, se prý podvědomě těší, až se jí bude v padesáti koukat na prsa.

Ale abych nebyla dneska pořád tak lascivní (jaro?), jela jsem se zbytkem rodiny babičce na hrob, protože je to o rok víc, co už žije někde jinde a máma vytáhla z tašky pro každého čokoládovou lahvičku s alkoholem, abychom si něčím připili. Bylo to moc hezké. Máma překvapila, vaječný koňak chutnal a babička z nás určitě měla radost.

Filip si konečně kupuje nové auto a já dostala volební právo, takže teď sleduju z oken MHD barvičky. To je totiž to jediné, co můžu a chci ovlivnit. Už mi z toho pěkně hrabe. Líbí se mi červenohnědá barva cayman nebo modrošedý admirál? Cítím se jako Andy Warhol, který, když se díval na své dílo řekl: "Já už nevím, co se mi líbí a co ne."

Honza už je manželem. Za svatbu se Soňou zinkasoval dvě stě tisíc a konečně může myslet na to, že odkoupí byt své babičky. Ten, co je oddával asi tušil habaďůru, a tak jim během obřadu vyjmenovával především povinnosti, které jim manželství přináší. Bylo to nesmírně romantické. Zatímco Honzův svědek přemáhal smích, Honzova máma brečela, protože jí došlo, že ta svatba je falešná. (I prstýnek si Honza půjčil od táty.) Mě zajímala především svatební noc. "Myslím, že se povedla," odvětil novomanžel. "Nevěsta spala u babičky a já se na koncertě skvěle pobavil."