Úterý 28. ledna

Někdy jsou pěkné dny, i když jsou plné pochybností. Přišla mi pozvánka na obhajobu diplomky. Posudky byly vynikající a já pochyboval, zda takto vysokou laťku udržím i při obhajobě. Navíc mám nějaký psychický blok a bojím se úspěchu. Jenže i obhajoba dopadla skvěle.

Komise vůbec nepochybovala a já se rozhodl, že se budu vyvalovat v úspěchu. Dlouho se mi nic tak nevyvedlo. A tak jsem se šel s M. do kina na Pána prstenů. Měl jsem hlad, rychlý hlad a využil jsem rychlý Fast food, zaplatit a rychle se nažrat. Tak jsem se rychle zakousl do cheesburgeru, rychle jsem žvýkal, rychle polykal a pak jsem to rychle vyflusl, místo cheesburgeru mi naservírovali normální hamburger. Po sedmi letech jsem sežral kus masa a pochyboval jsem, že to strávím. Nakonec mě jen bolelo břicho.
Zamířili jsme do kinosálu. Pochyboval jsem, že to ustojím. Jsem totiž přecitlivělý na hluk a dost kin je přezvučených. To pak mám zkažený film, protože uprostřed toho surroundu mám hrozné úzkosti, když to ve mně vibruje. Ale byl jsem mile překvapený, bylo to akorát a tak jsem se v klidu rozvalil, na všechno jsem se vykašlal a ponořil se do plátna. Všichni pochybovali. Frodo chtěl s prstenem praštit. Aragon pochyboval o své lásce k Elfce, Elfka, zda má být raději nesmrtelná, než se zahazovat se smrtelníkem. Šéf Elfů, zda má jít do války, to samé král Rohanu, stromy pochybovali o tomtéž. Největší pochybovač byl Glum. Bojoval sám se sebou, s mocí prstenu v sobě a dostal z toho parádní schizofrenii. Jen zlo nepochybovalo. Sauron nikdy nepochybuje.
Byl to pěkný den. Když jsme se vraceli z kina, věděli jsme oba s M., že o sobě dnes nepochybujeme. To hřálo.
Zapnul jsem televizi a koukal, co všichni ti prezidenti, pak podvečerní zprávy. Skvělý grant od ministra zemědělství. Moderní jatka. Prasata jdou do plynu. Řezníci už je nemusí omračovat, jde o kvalitu masa, protože prasata jsou na jatkách ve stresu, bojí se smrti. A to lidi nemají rádi, vylučují do masa stresový hormony, svině jedny, že? Zas mám úzkost i bez dolby surroundu. Někdy nelze poznat prase od člověka jak v té Farmě zvířat.
Až se převtělím, převtělím se do Elfa a budu pochybovat zda půjdu lidem na pomoc, někdy nerozeznáš skřeta od člověka. A co na to Glum?