Video placeholde

Manžel, táta a Youtuber Pedro: Chtěl bych inspirovat diváky, aby začali víc sportovat

Petrovi Floriánovi už asi dnes nikdo neřekne jinak než Pedro. Jednatřicetiletý Plzeňan zvolil tuhle přezdívku před pár lety pro svůj YouTube kanál, a nikdo mu ji už neodpáře. Jeho profil má aktuálně přes 800 000 odběratelů, jednotlivá videa nasbírají i přes milion zhlédnutí. Na Utuberingu, festivalu YouTuberů, stojí frontu desetitisíce fanoušků, aby ho mohly poznat naživo. I přes svou značnou popularitu se ale Pedro od ostatních youtuberů trošku liší – kromě publikování videí a vloggování má na starost ještě dvě ratolesti. Jak moc mezi ostatními vyčnívá a jak lze skloubit rodinu s životem na sociálních sítích?

Se začátkem kariéry ses v rozhovorech označoval za "tak trochu netradičního youtubera", hlavně kvůli věku a rodině. Platí to stále?

Myslím, že už to dávno neplatí, protože je aktuálně na českém YouTube tvůrců, kteří jsou dospělí a mají děti, už opravdu dost. Je ale pravda, že kdybych měl vybírat z těch populárnějších, asi bych to dokázal napočítat na prstech jedné ruky…

Myslíš, že je tvůj přístup k této práci odlišný než u ostatních youtuberů, kteří jsou mladší a nemají ještě rodinné závazky?

Možná v určitých ohledech trošku jo. Bude to fakt asi tím, že já sám mám děti, a tak se snažím ve videích chovat tak, aby mi případně nevadilo, kdyby se na jakékoliv některý z mých synů podíval. Na druhou stranu je asi potřeba zmínit i to, že je u nás opravdu velká hromada slušných a zábavných youtuberů.

Jak se ti daří skloubit život manžela, táty a youtubera?

Dnes už jednoduše - mám zázemí v podobě vlastního studia, kde můžu natáčet, a hlavně je to moje práce, která nás živí. Ale je fakt, že to tak vždycky nebylo. Dřív to pro mě byl koníček po práci, kterej samozřejmě z nějakého společného času, který jsem mohl trávit s rodinou, trošku ubíral. Teď je ale podle mě vše super!

Omezuje nějak youtuberství tvůj soukromý život? Jaké máš fanoušky?

Občas člověk nemá náladu, nemá svůj den, blbě se vyspí nebo mu třeba není úplně dobře, a pak je docela těžký, být na fanoušky a diváky v určitejch situacích stále milej a příjemnej, ale rozhodně bych neřekl, že mně to omezuje. Každopádně rozhodně to do soukromí zasahuje a dost často už víc, než je příjemný. Ale prostě to vnímám tak trošku jako daň, za tu super práci, kterou dělám...

Máš nějakou vtipnou historku s fanouškem/fanynkou?

Asi nejvtipnější je to, že před několika lety byl mým fanouškem Jirka Král, se kterým jsme se vlastně i díky tomu, že se na moje videa koukal, seznámili.  Takže jsem ho vlastně tak trošku do světa YouTube zatáhl.

Kde se inspiruješ, abys dokázal držet krok s ostatními a s dobou, abys dokázal stále dál bavit své fanoušky?

Inspirace je super, ale čím dál tím víc se poslední dobou prosazuji formáty, který jsou absolutně originální. Takže samozřejmě sleduju, co vydávají kolegové v zahraničí i u nás, ale v podstatě 24/7 přemýšlím nad tím, jaké video by bylo fajn natočit a co by mohlo moje diváky bavit.

Pokud bys měl vybrat jedno svoje video, které má pro tebe největší hodnotu, nejvíc pro tebe znamená - které by to bylo a proč?

Ty jo, to je hodně těžký... Kdybych měl vybrat fakt jedno, tak je to možná moje první video z minecraftu, protože právě u toho se vlastně tak trošku rozhodlo, co budu následujích pár let dělat. Ale ideálně bych tohle jedno rozšířil ještě o dvě další videa - ta, kde mluvím o narození svých synů.

Máme za sebou už víc než čtvrtku nového roku... co ještě letos chystáš? Na co se můžeme těšit?

Chystám toho hodně, ale to mám skoro pořád. Spíš bych mohl zmínit, co se snažím dotáhnout, a to je nějaký formát sportovních videí. Obecně bych chtěl začít na YouTube ukazovat více svůj život jako takový a hlavně i inspirovat diváky k tomu, aby začali sportovat.

V dubnu a v květnu vystoupíš na Utuberingu, kde musí všichni youtubeři dělat "svou práci" na živo, přímo před publikem. Je nějaká vlastnost, kterou máš a není vidět ve videích, nicméně na živo ji nejde "schovat"?

Myslím, že žádná taková vlastnost bohužel bohudík není... Jo vlastně je, už vím!!! Dokážu fakt dobře skákat do vzduchu, a to diváci uvidí opravdu jen na Utuberingu!