Video placeholde

Vymýtit virus z populace nejde a chytrá karanténa není řešení. Klíčem je imunita, říká český Dr. House

Imunita je asi nejskloňovanější slovo posledních měsíců. Kdekdo se na ni odvolává, spoléháme na ni, upínáme k ní naděje na hladké zvládnutí nového koronaviru. O tom, že imunita je pro naše přežití a správné fungování naprosto zásadní, víme už dlouho. Víme ale také, co vlastně znamená?

Jak imunita vzniká a co ji ovlivňuje? Jak ji můžeme posílit a čím jí naopak škodíme? Je třeba investovat tisíce do různých rádoby imunitu posilujících preparátů ať už od farmaceutických firem či různých přírodních léčitelů? Nejen na to odpovídáme ve videu v úvodu článku.

V našem šestém bytovém semináři v době koronavirové pandemie se v bytě pod Petřínem sešli spisovatelka a kmenová autorka Reflexu Adéla Knapová a šéfkomentátor Bohumil Pečinka k neformálnímu povídání právě o imunitě s mezinárodně uznávaným imunologem Jaroslavem Svobodou, lékařem, jemuž se občas také přezdívá český doktor House. Druhým hostem byla Marie Makovská, která vystudovala magisterský obor Výživa a potraviny (nyní pokračuje jako doktorandka)a působí jako osobní trenérka a výživová specialistka v centru ANTMANN Strength and Conditioning.

Na další bytové semináře se podívejte zde >>>