Koronadotazník - Klára Vytisková

Koronadotazník - Klára Vytisková Zdroj: Archív

Rozčílila mě nezodpovědnost některých známých, říká Klára Vytisková

Osobnosti odpovídají na „koronavirový“ dotazník Reflexu. Co čtou, čeho se bojí, jaký je jejich život v současné epidemii. Tentokrát zpěvačka Klára Vytisková.

Co vám chybí?

Zatím nic.

Co naopak nechybí?

Stres z doby, která je extrémně rychlá.

Je něco pozitivního na domácí karanténě?

Máme to štěstí, že jsme zatím zdraví a nejsme lekáři v nonstop zápřahu… proto doma děláme věci, který jsme léta nestíhali, věšíme obrázky, čteme knížky, díváme se na seriály a hodně si hrajeme s dětma.

Rozčílilo vás něco v posledních dnech?

Nezodpovědnost některých známých, kteří se vrátili z Itálie a nadále se stýkali s velkou spoustou lidí a dělali si z toho srandu.

Co vás naopak rozesmálo?

Docela jsem se bavila nad nápaditostí některých lidí u výroby roušek. Přišlo mi to super, jak do toho šli všichni naplno a šili i pro ostatní. Taky jsme šili.

Co čtete?

Knihu od basistky a zpěvačky Kim Gordon z kapely Sonic Youth jmenuje se “Holka v kapele”

Na co se díváte v televizi?

Dokumenty na Netflixu, seriál Babylon Berlin na HBO a na Harry Potter s dětma.

Jakou posloucháte hudbu?

Posloucháme doma hodně, vinyly nebo nový desky na spotify. Bose reprák u nás jede většinu dne. Aktuálně Lianne la Havas, Christine and The Queens, Michael Kiwanuka, Jungle, Lizzo….

Jak získáváte informace?

Kvalitní zpravodajské podcasty jako Vinohradská 12, taky mám na Whats app skupinu kam přidává své ověřené informace Petr Ludwig.… Na facebooku mám přátelé, kteří si najdou čas hledat články z ověřených zdrojů, čtu články, které přidávají.

Z čeho máte strach?

Bojím se o ostatní, o lidi, kteří jsou sami, staří nebo se špatnou imunitou.. Samozřejmě jsou tu vnitřní obavy, že by se mohlo přihodit něco rodině a přátelům, ale na to se snažím nemyslet. Taky jsem zvědavá jak karanténa v takové míře zamává s psychikou lidí a s ekonomikou. V takové míře jsme to ještě nezažili.

Na co z posledních dnů nikdy nezapomenete?

Jak všichni začali šít roušky pro sebe a hlavně pro ostatní potřebné..

Čemu věříte?

Věřím v lidi. V jejich pospolitost v těžké situaci

Kdo nebo co vám naposledy udělal radost?

Děti.

Změnil jste stravovací návyky?

To, že se neplýtvá, dojídá a nevyhazuje, dodržujeme léta. Řekla bych, že nakupujeme teď střídměji a snažíme se jíst věci ze zadní části spíže na které jsme v normální době nesáhli a zřejmě bysme je po čase dali na kompost…

Je něco, čeho se vzdáte i po skončení epidemie?

Pokud myslíte v jídle, neejsem extrémista, mám ráda balanc, rovnováhu… v tomhle případě snad jen to, že je opravdu dobré se nepřejídat.

Koho si dnes vážíte?

V těchhle dnech? Zdravotníků, všech co pomáhaji a mají odvahu.

Další „koronavirové“ dotazníky si přečtěte zde >>>