Video placeholde

Léčba ve slaměném domku? Větší absurditu si snad nejde představit

Když jsem začínal tento seriál o šarlatánech tahajících peníze z důvěřivců, nazval jsem jej Prodavači vzduchu. Nic absurdnějšího, na čem by šlo šidit lidi, mne nenapadlo. Jenže realita předčila moji představivost. Příkladem je lidová léčitelka, která za pěkné peníze léčí lidi tím, že je zavře do chatrče postavené ze slámy.

Jedeme podle návodu ke vsi, tam zahneme na cestu, z níž po pár stovkách metrů zmizí asfalt, a pak po polňačce pokračujeme do lesa. Cesta se svažuje, až najednou stromy kolem nás skončí a pod námi se otevře úchvatný výhled do údolí řeky Oslavy. V údolí je několik chatek – jen pár, takže neruší –, a jak po polní cestě pokračujeme, tak hned u první chaty po pravé ruce stojí opravdu zajímavá, hezká a idylicky působící chatka – domek – stavení. Čert ví, jak to nazvat, má to půdorys elipsy a na střeše tomu roste tráva.

Domek působí čistě, upraveně a dřevěná terasa před ním svítí novotou. Zastavíme, vystoupíme a už nás vítá majitelka a provozovatelka celého duchovního zařízení – paní Gabriela Dušková. A já hned jak ji vidím, posmutním, protože už předem vím, že mi jí bude líto. Je to drobná, štíhlá paní, ještě docela mladá a s milým, něžným a ochranitelské pudy vzbuzujícím úsměvem ve tváři. A přitom provozuje takovou kravinu, že to i v požehnaných luzích české esoteriky působí, jako by si dělala ze svých klientů srandu.

Lákavá nabídka

Při hledání nových témat jsem narazil na zajímavý web, jenž – jak jinak – nabízí zázračné léčení. Celé se to jmenuje „Frekvenční proměny – Vesica Healing – Proměna“. A co to podle autorky všechno umí?

„Přináší a vkládá více světla do očí. Ukazuje životní okolnosti v jiné perspektivě. Skrze změněný úhel pohledu uvidíte dříve netušené souvislosti, které do konkrétních situací přinesou žádoucí obrat. Posiluje důvěru v úžasné schopnosti vlastního těla. Změna starého paradigmatu v nové, vyjadřující, že vše je možné a proměňující svět kolem nás. Propojuje nás s časoprostory a vyššími frekvencemi, kterých jsme součástí, jen jsme na to zapomněli. V každé vteřině prokmitáváme mezi vícero dimenzemi, což už kvantová fyzika ví; na nás nyní je, abychom si dovolili přijmout tento vědecky ověřený a potvrzený fakt a následně jej využili ve prospěch sebeléčení,“ četl jsem se zatajeným dechem.

„Proměna vede do vnitřní hloubky, abychom se rozpomněli, že naše úžasná pozemská vozítka nejsou primárně hmotná, ale jen a pouze energetická a oscilující. Hmotného z našeho těla není ani jedno procento. Je dobré vědět, že nemoci existují jen ve 3D Matrixu. Ve vyšších dimenzích se již nevyskytují. Nemají se tam jak udržet – naše myšlenkové formy se změnily a slabosti už nejsou na pořadu dne.“

Posvátná geometrie

Paní Dušková nás uvítá a vede k slaměnému stavení. Před deseti lety koupila chatu, u níž nyní slaměný dům stojí. Na jeho místě byl tehdy karavan. Nechala ho odvézt. Pak byla na kursu o feng-šuej (což není čínské jídlo, ale čínská esoterická pavěda o architektuře) a potkala tam kamaráda, který se zabývá přírodními stavbami. Ze slámy, z hlíny...

Šokující prakticky alternativního zdravotnického centra Aktip >>>

A paní napadlo, že takový přírodní dům u své chaty postaví. I jeho tvar objevila na zmíněném kursu. „To je o nějakém vnímání, víc než rozumově to člověk cítí, jak je to propojené s přírodou. Je v tom i nějaká symbolika.

Dům je prý postaven dle zásad posvátné geometrie, na zlatých řezech. Na semináři poprvé viděla symbol květiny života. Ten ji inspiroval nejen k tvaru netradičního domku, ale také k výrobě a prodeji nejrůznějších esoterických artefaktů postavených na posvátné geometrii. Ceník přikládám níže. Přečetla si o posvátné geometrii a květině života knížku, a tak se jí v životě otevřela nová kapitola. Kapitola „energetického naciťování“. Vztah k přírodě, zanechávat co nejmenší ekologickou stopu a tak podobně…

Celou reportáž si přečtěte v tišteném Reflexu, který vyšel ve čtvrtek 10. května.

Reflex 19/2018Reflex 19/2018|Archív