Video placeholde

Haf! Haf! Telepat, který za pár stovek pohovoří s vaším psem

Do naší galerie prodavačů vzduchu přibyl portrét dámy, která prodává tak bizarní službu, že by si to člověk nevymyslel. Z fotografie psa z útulku vám za nevelký poplatek udělá psí psychoanalýzu, provede s ním telepatický diagnostický rozhovor a nakonec vám podá zprávu o tom, jaký byl osud vašeho psíka, než se k vám dostal. Poslali jsme jí tedy fotky figurantky Franny, jezevčice našeho kolegy Martina, a pak už jen zírali.

Podobně jako řadu jiných podnětů i tip na paní Zuzanu Pátkovou, šarlatánku telepaticky komunikující se psy, jsem dostal od čtenářů. Pak přišla chvíle pro drobný úskok: požádal jsem o pomoc kolegu Martina Bartkovského, hrdého majitele jezevčice Franny. Oba souhlasili. I sedl jsem a napsal paní Pátkové mail, že mám psíka z útulku a zajímá mě jeho minulost: „Můj pes se jmenuje Franny (čte se to Freny) a jméno je z knížky od Salingera – Franny a Zoey. A chtěl bych vysvětlit několik věcí, které jsem po pár týdnech s ním odpozoroval.“

Martinova jezevčice je zdravý a psychicky vyrovnaný pes, jenž se chová jako jiní zdraví psi. I sestavil jsem baterii otázek, proč Franny dělá nějaký konkrétní typ činnosti – a ta činnost byla něčím, co až na výjimky dělá prakticky každý pes. Otázky jsem odeslal paní Pátkové a netrpělivě čekal. Pak přišly odpovědi a musím přiznat, že byly tak romantické a vyfantazírované, až to dojímalo.

Celou "psí psychoanalýzu" si přečtěte v aktuálním tištěném Reflexu, který vyšel ve čtvrtek 24. srpna.

Reflex 34/2017Reflex 34/2017|Archív