Video placeholde

Málem zemřel a přehodnotil život, cvičil kung-fu u Iron Mana. Teď vám Pavel Kacerle umožní dát gól Čechovi

Spider-Mana jsme měli přivázaného na autobuse, popisuje svoji práci na vizuálních efektech Pavel Kacerle. Na začátku byl sen dostat se k hollywoodským filmům a vlastní oblek Iron Mana, pak přišla cesta do New Yorku a studia na dluh a bez znalosti angličtiny. Štěstí ho pak přivedlo až ke skutečné práci na filmu Iron Man 3 a trénování v garáži Roberta Downey jr. S hrou Live Penalty teď chce umožnit fotbalové zážitky s hvězdami lidem po celém světě.

Pavel Kacerle popisuje svou cestu z malé vesnice přes Londýn, Los Angeles a Singapur zpět do Čech. Práce pro slavné studio LucasFilm třeba na Jurském světě bylo nejšťastnější období jeho života, ale taky mu chyběla kreativní svoboda. I kvůli několika varováním, která přišla jako červené vlajky těsně po sobě a při kterých málem zemřel, se rozhodl leccos ve svém životě přehodnotit a zpomalit.

Život mu ale ovlivnil taky Robert Downey jr. Setkal se s ním, ale hlavně v jeho gáraži trénoval bojová umění s člověkem, který právě Downeyho vytáhl ze závislosti na drogách. Pavel Kacerle otevřeně popisuje lámání tyčí o hlavu a duševní posun, kterým prošel.

Iron Man mohl být propadák, konec Avengers i studia Marvel >>>

Kreativní svobodu našel Pavel Kacerle ve svém start-upu Smashbusters. Začínal s originálními marketingovými kampaněmi pro Guardians of the Galaxy a Spider-Mana a teď chce propojit slavné fotbalové kluby s fanoušky a hráčům umožnit vstřelit gól fotbalovým hvězdám. Do svého týmu přibral českého reprezentanta, který působí v italské lize, a hru chce brzy dostat mezi lidi. Nejde mu při tom o virtuální realitu, ale de facto zprostředkování skutečné reality.

Jak bude hra Live Penalty fungovat? Kolik na ní Kacerle získal peněz a s kým si budete moct zahrát? Proč chce v dalším projektu čistit pláže od plastů? Jak se mu pracovalo na efektech v hollywoodských blockbusterech? A jak se mu změnil život?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>