Video placeholde

Fischer: Zeman je mluvčí miliardářů, Čína drží lidi na orgány a dostává se do srdce Česka, musíme se bránit

Česko je ve vážné situaci, v prezidentských volbách budu mít co nabídnout, říká senátor Pavel Fischer. Chce na ně být připravený. V rozhovoru detailně popisuje nebezpečí, které pro nás představuje Čína. Od držení lidí v lágrech na orgány po ovlivňování našich institucí. To vše i prostřednictvím Facebooku. Ohrožená je ale taky důvěryhodnost Česka, a to kvůli tomu, jak se vláda staví k auditu o Babišově střetu zájmů.

Babiš se snaží hrát o čas, měli bychom o tom debatovat veřejně v Parlamentu, říká k auditu Evropské komise Fischer. Je podle něj jasné, že text, který potvrzuje Babišův střet zájmů, je definitivní. Teď jde o Českou republiku a peníze z EU na další roky, postoj dalších zemí k nám se totiž mění. Mohli bychom si ublížit a je i v Babišově zájmu vše vyjasnit a pravidla dodržovat.

Fischer podporuje cestu šéfa Senátu Kubery na Tchaj-wan a je připraven tam vyrazit i sám, pokud by to bylo potřeba. Výhrady prezidenta a jeho expertního týmu odmítá. Zeman podle Fischera mluví jako mluvčí PPF, o vlivu této finanční skupiny na postoj Česka k Číně podle něj není pochyb. Peking je přitom stále nebezpečnější. Fischer popisuje, jak v Česku nabírá spolupracovníky a ovlivňuje politiku.

Uprchlý vězeň mi to potvrdil, lidé z jeho cely mizeli a nevraceli se, Čína je má jako zásobárny orgánů, popisuje Fischer. Souhlasí, že je třeba na praktiky Pekingu reagovat, psal proto i dopisy prezidentovi. Fischer říká, že ohrožené jsou naše instituce, volby, ale i svoboda slova. Čína získává data, která je připravená použít. Musíme se začít bránit, změnit zákony a hlavně svůj přístup.

Jaké zákony bychom podle Pavla Fischera měly promyslet, co by se mělo změnit? Jaké jsou důkazy pro spolupráci prezidenta Zemana se skupinou PPF? Jaký vliv to má na postoj Česka k Číně? Jak probíhá byznys s orgány? A co s tím vším vlastně můžeme dělat?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>