Video placeholde

Spolupracoval jsem s StB, je to moje noční můra, alkohol mě málem stál rodinu, říká otevřeně Klempíř z J.A.R.

Podepsal jsem a udělal bych, co by chtěli. Textař, rapper a marketér Oto Klempíř, spoluzakladatel legendární kapely J.A.R., poprvé otevřeně promluvil o své spolupráci s StB. V rozhovoru popisuje, jak mu vyhrožovali a co ho později zachránilo. Mluví taky o tom, proč chtěl jako mladý za každou cenu odejít ze Slovácka, proč vlastně opravdu založil J.A.R. a kam až ho dohnal alkohol.

Vystrašili mě k smrti, uměli to dobře, bylo to strašně hustý, popisuje praktiky StB Klempíř. Vyhrožovali mu, že pokud spolupráci nepodepíše, odnese to jeho máma a on bude mrzák. Říká, že podlehl a zpětně toho lituje, je to jeho noční můra. Opravdu byl agent s krycím jménem Olda. Později ho zachránil vztah s dcerou vysokého stranického funkcionáře. I v souvislosti se svou zkušeností mimo jiné říká, že mu nevadí spolupráce premiéra s StB.

Chtěli jsme trošku víc popařit, s kapelou je to daleko lepší, vysvětluje Klempíř, proč vlastně založili J.A.R. Líčí, jak dávali dohromady kapelu a jak se mu nejdřív nelíbil Roman Holý. Pak to prý bylo šíleně divoké a moc si z toho nepamatuje, vydrželo to prý asi 10 let. Dál už nemohli, narazili na hranice organismu. Klempíř přitom později bojoval s alkoholismem. Tvrdí, že kvůli němu málem přišel o rodinu. Detailně a otevřeně popisuje svoji cestu k abstinenci i poměrně unikátní proces, kterým si prošel.

Klempíř se živí marketingem a říká, že musí mentálně přepínat mezi dvěma polohami. Pracoval i pro politické strany, ODS, Piráty nebo Karla Schwarzenberga. Hledá prý to dobré, co na nich je. Tvrdí, že mu vadí postoje táborů „Babiš“ i „Antibabiš“ a že se musí něco stát. Oceňuje kvalitu marketingu ANO, Marek Prchal je jeho kamarád a neodsuzuje ho. To, že ho odsuzují jiní, ale chápe.

Kdy a jak poznal Oto Klempíř rap a jak vymýšlí někdy hodně divoké texty? Kdy bude nová deska J.A.R. a o čem bude? Jak těžké bylo projít si v 21 letech tlakem StB? Proč potřeboval přestat pít? A jak docílil toho, že teď ví, že už se nenapije?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>