Video placeholde

Nechtěli jsme udělat prvoplánový antikomunismus, říká režisér filmu Moje svoboda Petr Cífka

Moje Svoboda. Tak zní název unikátního filmového projektu, který na festival do Karlových Varů přivezl Reflex ve spolupráci s Českou televizí. Jedním z tvůrců a zároveň režisérem filmu je Petr Cífka, filmový publicista a šéf videoobsahu vydavatelství Czech News Center. Nyní film míří do televize i k nám na web. Kdy ho uvidíte?

 

„Dnes máme světovou premiéru filmu Moje svoboda, jak jsme si řekli skromně, že to budeme nazývat,“ s úsměvem Petr Cífka představuje projekt, na kterém se svými kolegy z Reflexu pracoval posledních několik měsíců. Jde o třicetiminutový snímek, v němž jsou zachyceny různé úhly pohledu na téma svoboda. 

A na závěr trocha punku

Avšak po třiceti minutách film Moje svoboda nekončí. Následuje patnáctiminutový bonus, který je podle Cífky „zkrátka punkovější“. Několik příspěvků totiž porušuje kodex České televize. Na náš tázavý pohled krátce odpověděl: „nějaký to porno tam taky je“. Ostřejší bonusový sestřih, do kterého tvůrci zahrnuli iexperimentální příspěvky, poběží na dnešní premiéře v Karlových Varech. 

Petr Cífka v rozhovoru vysvětluje, že se v podstatě jedná o třicet samostatných filmů, z nichž každý trvá pouhou minutu, a rozhodně to není žádná nuda. Film Moje svoboda odvysílá 15. listopadu ve 22:10 Česká televize na programu ČT ART. Od stejného data bude dostupný i na webu reflex.cz.

Vše o filmu Moje svoboda najdete zde >>> 

„Jako každý film je i tento kolektivním dílem. Autorem nápadu je Milan Tesař, spolupracovali jsme na tom i s dalšími lidmi z Reflexu. S Kateřinou Kadlecovou, Veronikou Bednářovou, Markem Gregorem…,“ zdůrazňuje Cífka.

Ostatně dva z našich kolegů mají ve filmu svoji vlastní „minutu svobody“. Vedoucí kulturní rubriky Reflexu Milan Tesař a videomanažer a novinář Martin Bartkovský.

Umělci, kteří přijali výzvu Reflexu, takže se s vámi podělí o „svou svobodu“: Jan Bártek, Oliver Beaujard & Nino Zardalishvili, bratři Cabani, Miřenka Čechová, Petr Čtvrtníček, Karel Dlabač, Adam Ernest, Adam Forman, Eliáš Gaydečka, Ester Geislerová, Jan Hřebejk, Jakub Jahn, Václav Marhoul, Tomáš Mašín, Dominik Miškovský, Petra Nesvačilová, Karolína Nováková, Libor Pešek, Theodora Remundová, Jitka Rudolfová, Tono Stano, Zdeněk Suchý, Zdeněk Svěrák, Thomas a Ruhller, Štěpán FOK Vodrážka, Vosto5, Kamila Zlatušková, Marek Brožek & Dominik Dolejší...

Podívejte se na teaser k filmu Moje svoboda:

Video placeholde
Trailer na film Moje svoboda • reflex.cz