Video placeholde

Dominik Hašek: Babiš fňuká jako fracek, jeho voliče bych přesvědčil. Kandidatura na prezidenta je možná

Dominiku Haškovi záleží na demokracii v Česku. Legendární hokejový brankář vystoupil na demonstracích v Praze a v Dobříši. Nevylučuje vstup do politiky ani kandidaturu na prezidenta, na rozhodnutí má ale prý ještě čas. Tvrdí, že Babišovy voliče by dokázal přesvědčit. Vadí mu hlavně premiérovy útoky na média, neváží si ale ani prezidenta Zemana. Od něj by na 99 % nepřijal případné vyznamenání.

Hašek zdůrazňuje, že chce dělat něco, co ho naplňuje a pro co je vhodný. Chce dělat lidem radost, třeba i se značkou nápojů Smarty. Zmiňuje, že ji třeba za dva roky prodá a bude dělat něco jiného. Do parlamentu ale kandidovat nechce, tam by se podle svých slov zbláznil. Případný vstup do politiky a třeba taky kandidatura na prezidenta budou záležet na tom, jak se bude cítit i na vývoji demokracie v Česku.

Zásadní pro Haška přitom je, že se lidé scházejí na demonstracích a říkají nahlas své názory. Babiš i Zeman podle Haška dobře vědí, že nejsou zaplacení. Sám prý přispěl Milionu chvilek „za 4 hezké koncerty 4 tisíce“.  Reakce premiéra Hašek popisuje jako fňukání fracka. Média ale prý plní svoji funkci.

Lidé se přitom podle Haška často bojí přiznat, že na demonstracích byli. Zná prý několik takových lidí, kteří se mu přiznali s tím, že nechtějí, aby se to vědělo. Bojí se o svoje místo. Hašek říká, že účast chce odvahu.

Co si Dominik Hašek myslí o cestě Jaromíra Jágra s prezidentem Zemanem do Číny a členství Milana Hniličky v hnutí ANO? Patří politika do hokejové reprezentace? Co rozhodne o tom, jestli se zapojí do politiky? A kdy bude Smarty v zisku?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>