Video placeholde

Babiš přiznal, že vymyslel Čapí hnízdo, pak na mě sháněl kompro, říká Vít Klusák. Teď odhaluje lovce dívek

2500 mužů během 10 dnů. Režisér Vít Klusák chce otevřít dveře bolestivému tématu. Připravuje dokument o mužích, kteří loví na internetu mladé dívky. Tvrdí, že jim jde o masturbační materiál, na schůzkách ale chtěli figurantky odvést do hotelů i do lesa. Vyhrožování některých z nich navíc oznámil policii. V rozhovoru taky vůbec poprvé mluví o tom, jak na něj Andrej Babiš osobně sháněl kompro kvůli filmu Matrix AB.

Jsou to ztroskotané existence bez sebevědomí, pohlední mladíci i muži s rodinou. Klusák popisuje, jak jeho herečky vedly s lovci psychologické mikrorozhovory, které měly ukázat, co je motivuje. Dvě z nich nakonec musely vyhledat pomoc psychologa, jedné z dívek se zkušenost s neustálými telefonáty propisovala do snů. Na druhé straně hovoru se někdy muži objevili nazí, nebo masturbovali pod stolem.

Klusákovy figurantky se s 21 muži sešly. Vše probíhalo pod dohledem ochranky v předem připraveném prostředí, náznak agrese přišel jednou. Klusák pak v klíčovou chvíli zahrál po telefonu otce dívek a muži se zalekli. Tvrdí, že jim berou romantickou představu o milování, mluví s nimi vulgárně a technicky. Ale děti nejsou jen andělé, jsou taky zvědavé. Starší muže navíc ještě neumí odmítnout.

Klusák říká, že s výhrůžkami se musí počítat. Vzpomíná, že při točení dokumentu o premiéru Babišovi mu chodily podivné e-maily. Když se pak film objevil na obrazovkách, Babiš na něj sháněl v jedné významné instituci osobně kompromitující informace. Přiznal totiž před kamerou, že Čapí hnízdo je jeho projekt, který vymyslel a zafinancoval.

Proč je premiér Babiš podle Víta Klusáka osamocený? Co všechno se dozvěděl o mužích, kteří na internetu loví mladé dívky? Jak přesně komunikace probíhala a proč se někteří stále ozývají? A myslel při točení dokumentu i na svoje děti?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>