Video placeholde

Goláň: Babiš uplácel, teď se bojí. Mám důkazy podvodů a podám několik trestních oznámení, zabalí to

Andrej Babiš jako Darth Vader a Agrofert temná strana síly. Senátor a daňový poradce Tomáš Goláň vidí v českém premiérovi zlo a chce na něj tlačit. Stal se proto prý osobním nepřítelem jeho příznivců, kteří se do něj pouští a urážejí ho. Goláň plánuje podat několik trestních oznámení, má totiž důkazy podvodů. Zmiňuje kauzy Profrost, korunové dluhopisy a znovu také Čapí hnízdo.  Mluví taky o Babišove uplácení politických stran. 

Goláň říká, že jeho klient, který údajně pro Babiše dělal interiéry Čapího hnízdo, s premiérem právě na farmě u Olbramovic mluvil otevřeně o tom, že Babiš chce pro sebe získat zakázky a dotace. Šéf hnutí ANO měl zmínit, že mu v tomto vadí demokratické střídání vlád. Goláň má pro uplácení politiků jen nepřímé důkazy, myslí ale, že fungovalo se všemi stranami. 

Goláň tvrdí, že Babiš je největší podvodník a nejzkorumpovanější politik. Pro podvody má už důkazy přímé. Třeba firmu Profrost prodal podle něj Babiš záměrně pod cenou a šlo o daňový únik. Chce podat několik trestních oznámení. Doslova říká, že kolik kauz bude žalovatelných, tolik trestních oznámení podá. Třeba i kvůli reklamě v kauze Čapí hnízdo. Goláň taky vysvětluje, že Babiš dál ovládá Agrofert. Důkazem má být to, že firemní řidič vezl Babiše ml. na Krym. 

Senátor se pozastavuje nad činností policie. Za tím, že se zastavilo stíhání korunových dluhopisů, byl podle něj politický tlak. Bojí se, že by mohlo být účelově zastaveno taky Babišovo stíhání v kauze Čapí hnízdo. Tam by údajně mohlo sehrát roli státní zastupitelství a vrchní žalobkyně Lenka Bradáčová.

Rostoucí preference hnutí ANO si Goláň vysvětluje tím, že jednotlivým kauzám lidé nerozumějí. Babiš si prý vytvořil kult a jeho příznivci věří, že je spasí. Věří mu, že je čistý. Podle Goláňe se lidé bojí si přiznat, že se mýlili, a jsou radikální. Chtějí sami sebe přesvědčit, že to vše pořád jede. 

Proč je Tomáš Goláň přesvědčen, že to Andrej Babiš zabalí? Co ví o změnách nálad v hnutí ANO? Proč mu přijde podivné, že se bývalý policejní prezident Tuhý stal velvyslancem? A kolik podvodů tedy podle Goláně Babiš spáchal?


Jste unaveni Andrejem Babišem? Odpočiňte si u politicko-satirické deskové hry a chyťte si svého Bureše. Hra humorně upozorňuje na absurdity z naší politiky, rozšíří vaše vědomosti a zároveň se u ní pobaví celá rodina.

Objednávejte na Chytteburese.cz a uveďte kód #reflex >>>